eM Client 7: Erstatter Outlook og er gratis til privat bruk

Byr på full støtte for Exchange og en rekke andre epost- og kalendersystemer.

STØTTER THEMES: eM Client 7 lar deg velge mellom en rekke forskjellige utseender. Her har vi valgt Dark theme.
STØTTER THEMES: eM Client 7 lar deg velge mellom en rekke forskjellige utseender. Her har vi valgt Dark theme. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

E-post/ er fortsatt en svært viktig kommunikasjonskanal på Internett, og selv om mange av oss klarer oss helt fint med web-basert e-post gjennom tjenester som Outlook.com (tidligere Hotmail) og Gmail, er det fortsatt mange som er helt avhengig av å bruke en funksjonsrik epost- og kalenderklient.

LES OGSÅ: 500.000 eposter i lomma

Outlook får konkurranse

I bedriftsmarkedet dominerer fortsatt kombinasjonen Outlook-klient mot Exchange server, men visste du at du ikke bruke Outlook-programmet for å få full tilgang til Exchange-serveren? I Windows 10 har den innebygde e-post-appen nå støtte for Exchange. Funksjonsmessig er den imidlertid ganske enkel. Heldigvis finnes et alternativ som har det meste av Outlook-funksjonaliteten, og som attpåtil er gratis for privatpersoner.

Vi snakker om eM Client, som har vært på markedet i flere år, men nettopp kommet i ny og oppdatert versjon.

LETT GJENKJENNELIG: Slik ser eM Client 7 ut med standard innstillinger. Likheten med Outlook er slående.
LETT GJENKJENNELIG: Slik ser eM Client 7 ut med standard innstillinger. Likheten med Outlook er slående. Vis mer


Programmet kan altså konfigureres mot Exchange, slik at du får all epost, kontakter, oppgavelister og kalendere i ett og samme grensesnitt, som er til forveksling likt Outlook. Du kan også få tilgang til andre e-postsystemer, inkludert de nevnte Outlook.com, Gmail, Yahoo, i tillegg til vanlige IMAP- og POP-servere.

Til tross for fyldig funksjonalitet; installsjonsprogrammet til eM Client 7 er bare 47 MB stort. Ferdig installert beslaglegger det 150 MB på vår test-PC. Det er bare en brøkdel av plassen «originalen» okkuperer.

Mye bra å by på

Og jammen med har ikke programmet noen flere ess i ermet:

Lynraskt søk: Å søke etter en spesiell epost går virkelig kjapt. Vår innboks hadde flere tusen e-poster, søkeresultatene var klare på sekundet.
Integrert chat: Du kan sende direktemeldinger via Jabber- og Google Talk-protokollen.
Kommunikasjonshistorikk: Når du merker en epost, vil du få opp alle e-postene du har utvekslet med vedkommende, til høyre. Der vil du også få en oversikt over alle vedleggene dere har sendt til hverandre. Dette kan være svært tidsbesparende.

I billedserien under viser vi deg noe av funksjonaliteten.


Våre inntrykk

Programmet har fungert bra i den tiden vi har testet det, og det er ikke noen funksjoner vi savner fra Outlook. Vårt største ankepunkt er at programmet ikke foreligger i norsk språkdrakt. Den innebygde, automatiske oversetteren klarer heller ikke å skille mellom norsk og dansk. Bortsett fra dette er vi godt fornøyd.

Best av alt er imidlertid prisen. Programmet er gratis for privatpersoner, vel og merke med et par begrensninger: Du får ikke tilgang til support hvis du trenger hjelp til noe, og du kan ikke koble programmet mot mer enn en eller to e-postkontoer. Pro-versjonen av programmet har ikke disse begrensningene, og koster 378 kroner (39,95 euro) for bruk på én PC.

eM Client 7 fungerer i Windows XP og nyere. Du finner mer informasjon og kan laste ned e-postprogrammet fra emclient.com

LES OGSÅ:
Spamduell: Hvem klarer seg best av Outlook og Gmail?
Slik får du uendelig mange Gmail-adresser

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer