eMagic harddisk-kabinett.

Har du behov for å transportere store datamengder, for eksempel mellom hjem og jobb? Da kan det være gunstig å bruke en ekstern harddisk. Vi gjorde en intern IDE-harddisk om til en ekstern, flyttbar disk på 5 minutter.

eMagic harddisk-kabinett.
Publisert
Sist oppdatert

USB 2.0-porter er allerede blitt standardutrustning på nye PCer, både stasjonære og bærbare. Overføringshastigheten er om lag 40 ganger raskere enn USB 1.1, noe som muliggjør tilkobling av lynraske eksterne CD/DVD-brennere og andre lagringsmedier, blant annet.

Kan bruke gamle harddisker

Eksterne harddisker er da også blitt populære, men er ofte langt mer kostbare enn interne varianter. Hvis du har en gammel harddisk liggende, for eksempel etter å ha oppgradert PCen din, kan denne enkelt gjøres om til ekstern ved hjelp av et harddisk-kabinett. Dette koster bare noen få hundrelapper, og operasjonen er langt fra komplisert.

eMagic har flere rimelige løsninger, både for 2,5" og 3,5" harddisker, og med Firewire og/eller USB 2.0-tilkoblinger. FD 2355, som vi har testet, har kun USB 2.0-tilkobling, og er blant de rimeligste løsningene for 3,5" disker. Selve kabinettet er i aluminium, som leder varme fra harddisken godt. Det er også utstyrt med en stillegående vifte, noe som må ses på som en fordel - spesielt dersom du setter en 7.200 rpm-disk i kabinettet. Denne blir normalt langt varmere enn en disk med 5.400 rpm. Det følger med et stativ som lar deg sette disken på høykant.

eMagic harddisk-kabinett.På baksiden finner du av/på-bryter, samt USB-kontakt og strøminntak. Strømforsyningen er ekstern. Bakplaten dras løs fra kabinettet, og kontakter for strøm (12V) og IDE kobles til harddisken. Deretter skyves harddisken inn i kabinettet, festes med med skruer på undersiden, og bakplaten festes med skruer på siden. Det hele er gjort på noen få minutter.

Disken kobles til IDE og 12V-kontakten, og skyves inn i kabinettet. Her er det ikke mulig å trå feil.
Disken kobles til IDE og 12V-kontakten, og skyves inn i kabinettet. Her er det ikke mulig å trå feil. Vis merIngen installasjon i XP

Hvis du bruker Windows XP eller 2000 behøver du kun å koble enheten til en ledig USB-port (både USB 1.1 og 2.0 er støttet). Har du eldre Windows-versjon, må du installere drivere fra den medfølgende CDen for å bruke disken.

eMagic harddisk-kabinett.


Disken dukker opp med egen stasjonsbokstav i Utforsker, og kan partisjoneres og formateres som en vanlig intern harddisk. Overføringshastigheten var det ingenting å si på, vår 500 MB testfil tok under halvminuttet på å bli kopiert til vår nye eksterne disk, en 80 GB 5400-rpm Maxtor-disk.

FD 2355 koster rundt 600 kroner. Norsk distributør er komplett.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer