eMagic harddisk-kabinett.

Har du behov for å transportere store datamengder, for eksempel mellom hjem og jobb? Da kan det være gunstig å bruke en ekstern harddisk. Vi gjorde en intern IDE-harddisk om til en ekstern, flyttbar disk på 5 minutter.

eMagic harddisk-kabinett.
Publisert
Sist oppdatert

USB 2.0-porter er allerede blitt standardutrustning på nye PCer, både stasjonære og bærbare. Overføringshastigheten er om lag 40 ganger raskere enn USB 1.1, noe som muliggjør tilkobling av lynraske eksterne CD/DVD-brennere og andre lagringsmedier, blant annet.

Kan bruke gamle harddisker

Eksterne harddisker er da også blitt populære, men er ofte langt mer kostbare enn interne varianter. Hvis du har en gammel harddisk liggende, for eksempel etter å ha oppgradert PCen din, kan denne enkelt gjøres om til ekstern ved hjelp av et harddisk-kabinett. Dette koster bare noen få hundrelapper, og operasjonen er langt fra komplisert.

eMagic har flere rimelige løsninger, både for 2,5" og 3,5" harddisker, og med Firewire og/eller USB 2.0-tilkoblinger. FD 2355, som vi har testet, har kun USB 2.0-tilkobling, og er blant de rimeligste løsningene for 3,5" disker. Selve kabinettet er i aluminium, som leder varme fra harddisken godt. Det er også utstyrt med en stillegående vifte, noe som må ses på som en fordel - spesielt dersom du setter en 7.200 rpm-disk i kabinettet. Denne blir normalt langt varmere enn en disk med 5.400 rpm. Det følger med et stativ som lar deg sette disken på høykant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer