eMagic USB 2.0 Audio/Video Box

Det finnes mange små bokser som konverterer video fra analoge kilder. Dagens test er av en rimelig løsning fra eMagic, som overrasket positivt når det gjelder kvalitet. Verre var det med støtte av nye DVD-brennere.

eMagic USB 2.0 Audio/Video Box
Publisert
Sist oppdatert

Det er stor forskjell på innpakningen av de forskjellige videoløsningene som tilbys. Det typiske er at de amerikanske har bilder av smilende mennesker i strålende lykkelige situasjoner, som fulle av begeistring holder på med redigering av uforglemmelige øyeblikk. Teksten strømmer over av lovprisning av innholdet, hvor enkelt og fantastisk det er å kunne bruke produktet, til egen og omgivelsenes felles store lykke. Hvis det i tillegg er mulig å slenge på et spenstig produktnavn så er det fullkomment. Esken er dessuten diger, slik at man skal få følelsen av å ha fått svært mye for pengene.

De rimelige løsningene fra Taiwan/Kina har gjerne et noe mer nøkternt preg. Produktet heter som regel hva den gjør pluss en miks av tall og bokstaver som bare en selvoppnevnt lageringeniør kan fryde seg over. Resten av innpakningen er gjerne forsynt med en omfattende oversikt over alle mulige spesifikasjoner og finesser.

Dagens videoløsning heter altså eMagic USB 2.0 Audio/Video Capture Box PV326CH. Boksen kommer i en liten eske, som også inneholder en USB-kabel, programvare og brukermanual.

Installasjon

Det var helt problemfritt å installere denne løsningen. Maskinvaren ble registrert og drivere lastet inn. Programvaren lot seg like villig installere, og begge fant hverandre under oppstart.

eMagic USB 2.0 Audio/Video Box


Videosiden av boksen har S-video og komposit inngang for video, og en stereo minijack for lyden. Det følger ikke med kabler for å koble til videoutstyr, men vi hadde ingen problemer med å finne kabler som passet, i vår etter hvert omfattende samling. Har du ikke dette i huset, må du altså huske å bestille/kjøpe kabler/overganger hvis du har tenkt å skaffe deg denne boksen.

eMagic USB 2.0 Audio/Video Box


USB-siden har i tillegg til USB-kontakten en inngang for strømforsyning og en liten koblingsbøyle. I manualen står det forklart at dette er for de tilfellene hvor PCen ikke leverer nok strøm på USB-porten. Da må man fjerne koblingsbøylen og koble til en ekstern strømforsyning. Denne er ikke inkludert. Vår testPC hadde tydeligvis nok strøm, men problemet kan oppstå på bærbare.

eMagic USB 2.0 Audio/Video Box


I bruk

Programvaren kommer fra Honestech, og består av et felles panel som du kan starte 4 forskjellige underprogrammer fra.

Her kan du ovenfra til høyre velge overføring, konvertering av formater, redigering og brenning på DVD/CD.

Til høyre finner du album med filer og klipp.

Skiftnøkkelsymbolet under transportpanelet henter opp dialogboksene for generelle innstillinger (farger og format) og opptaksinnstillinger. I den sistnevnte har du 6 muligheter blant de mest populære formatene.

Alle variantene fungerte utmerket, og vi fikk bortimot like gode resultater som originalmaterialet på VHS, selv om vi valgte VCD. MPEG4 gir den minste filstørrelsen og meget bra kvalitet på de fleste VHS-kassettene vi testet med, både originaler og opptak fra TV.

Redigeringssprogrammet er svært enkelt, du kan klippe, sette inn titler, legge på lyd og overgangseffekter. Til slutt konverterer du til valgt videoformat.

eMagic USB 2.0 Audio/Video Box
eMagic USB 2.0 Audio/Video Box
eMagic USB 2.0 Audio/Video Box


Det siste trinnet er brenning til CD eller DVD, og her fant ikke programmet vår DVD-brenner. Dette var for anledningen en MSI 8x DVD+/-RW, og den var heller ikke tilgjengelig i den oppdaterte databasen som kunne lastes ned fra Honestech sitt nettsted. Vi hadde en gammel Pioneer DVD-R brenner liggende, og denne ble funnet og fungerte utmerket. Resultatet lot seg også spille uten problemer på vår middels kresne Samsung DVD-spiller i stuen.

Kompatibilitet

Du er henvist til å bruke den medfølgende programvaren til å konvertere og overføre video til filer på PCen. Boksen vil ikke snakke med andre programmer. Derimot er filene uproblematiske, og du kan redigere disse i alle andre videoredigeringsprogrammer, som Pinnacle Studio, ULEAD, Nero, Premiere, Windows Movie Maker osv.

Konklusjon

Vi var ganske fornøyd med denne løsningen, først og fremst selve konverteringen og kvaliteten på resultatet. Redigering og brenning var ikke fullt så sjarmerende, på disse områdene har vi sett bedre løsninger.

For de som gjerne vil brenne rett fra VHS til DVD kommer også denne løsningen til kort; du må først lagre på PC, så brenne.

Men det er en svært rimelig løsning, prisen er på beskjedne 590 kroner hos Komplett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer