Empathy beskytter programmene

Med dette installert får ikke ungene spilt uten din tillatelse.

Empathy beskytter programmene
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje har du enkelte programmer på PC-en som du ikke vil at hvem som helst skal kunne starte opp.

Det være seg programmer du bruker i jobbsammenheng, ditt private regnskap eller installerte spill du helst vil begrense bruken av for de under atten.

Empathy er et hendig lite program du kan bruke for å passordbeskytte andre programmer. Det fungerer enkelt å greit ved at du velger programfilen du ønsker å beskytte, for deretter å sette et passord som deretter kreves for å starte programmet.

Denne SMS-en stenger PC-en

Via Empathy-programmet kan du selvsagt også fjerne passordbeskyttelsen, og siden det er selve programfila som blir endret, vil det ikke hjelpe å kopiere den over på en annen disk. Derfor kan du også passordbeskytte programmer f.eks. på en minneplugg. Programmet kan også ta en backup av originalfilen så du har en i reserve i tilfelle noe skulle gå galt.

Lisensen på programmet er "alternativ" for å si det mildt. Versjonen du kan laste ned er begrenset ved at du bare kan sette passord på ett tegn (men det vet jo ikke de som skal gjette passordet), men hvis du vil få fullversjonen er du nødt til å sende programskaperen et postkort (!). Vedkommende bor i Slovakia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer