En annen smart knep fra Google*

* Tittelen over viser hvordan det siste Gmail-trikset fungerer. Her er oppskriften.

En annen smart knep fra Google*
Publisert
Sist oppdatert

Googles lille(?) laboratorium begynner å bli en kjent sak for de fleste. Det fine med akkurat dette laboratoriet, er at det slipper ut mer eller mindre nyttige tjenester for Google-brukerne før det er helt ferdig - eller før Google i det hele tatt vet om tjenesten blir permanent.

I går lanserte de et lite Gmail-tillegg som kan gjøre livet lettere for de minst språkmektige av oss.

Tillegget er rett og slett en oversettelsestjeneste, som baker inn Google Translate i innboksen din.

Slik aktiverer du

Får du en mail fra for eksempel en tyrkisk spammer som tilbyr deg svimlende summer for å være mellommann under en tvilsom bankoverføring, velger du simpelthen "vis oversatt melding" fra feltet like over mailen, så oversettes teksten umiddelbart.

Men først må tjenesten altså aktiveres. Velg "innstillinger" fra øverst til høyre i Gmail-vinduet, velg deretter "Prøvefunksjoner". Scroll ned til "Oversettelse av melding", og velg "aktiver":

Trykk "Lagre endringer", og tjenesten er klar til bruk med en gang.

Ikke helt perfekt

Har du fått en mail på engelsk som du ønsker å lese på en slags norsk, kan du trykke i feltet hvor vi har lagt inn en rød sirkel (det er også mulig å endre hvilket språk du oversetter til):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer