Test av Dell XPS 13, 2018-utgaven (9370)

En av de beste PC-ene vi har testet

Årets utgave av den svært kompakte 13,3-tommeren har blitt bedre på nesten alle punkter. Bli med på gjennomgangen av maskinen som står til terningkast 6.

TREFFER BLINK: Aldri før har vi sett så mye kraft i en så liten innpakning. Og batteriet bare varer og varer! Foto: Bjørn Eirik Loftås
TREFFER BLINK: Aldri før har vi sett så mye kraft i en så liten innpakning. Og batteriet bare varer og varer! Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det tradisjonelle PC-formatet er under press, spesielt i privatmarkedet. Hovedårsaken er naturligvis mobiltelefonen. Du kan jo starte med å spørre deg selv: Hvilke oppgaver er det du fortsatt MÅ bruke PC-en til?

Miniatyriseringstrend

PC-produsentene er naturligvis fullt klar over utviklingen, og svarer med å lage stadig mindre, tynnere og lettere maskiner - med batteritider som for kort tid siden ville vært rene utopien. De beste kan nå driftes i to hele arbeidsdager mellom hver lading, viser våre tester.

Dell er blant produsentene som virkelig har tatt tak i dette med miniatyrisering. Fjorårsutgaven av Dell XPS 13 var allerede den gang verdens minste 13,3-tommer, med et fotavtrykk som en typisk 11-tommer. Vi testet 2-i-1-versjonen av fjorårsmodellen, og gav den terningkast 5.

Årets utgave har blitt bedre på nær sagt alle punkter.

Lekkert og minimalistisk

Vi starter med det ytre. Årets utgave av Dell XPS 13 er blitt marginalt mindre enn fjorårsutgaven, og måler nå 302 x 199 mm. Tykkelsen er redusert til 7,8 på det tynneste, til 11,6 mm på det tykkeste. Vekten er redusert med 30 gram, til 1,21 kg. Størrelsesmessig er den perfekt til brukere som er mye på farten, og helt super til å ha på bordet mellom setene i flyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer