Fullverdig Photoshop til iPad i 2019

En av de mest etterlengtede appene kommer til iPad neste år

Endelig ordentlig Photoshop-redigering på iPad.

ORDENTLIG PHOTOSHOP PÅ IPAD: Til neste år får iPad-brukere endelig fullverdig Photoshop med muligheten for å redigere bilder i lag. Foto: Adobe
ORDENTLIG PHOTOSHOP PÅ IPAD: Til neste år får iPad-brukere endelig fullverdig Photoshop med muligheten for å redigere bilder i lag. Foto: Adobe Vis mer
Publisert

Til neste år kommer en av de mest etterlengtede appene til iPad:

Adobe Photoshop CC slippes i full versjon til Apples nettbrett, altså den samme du bruker på datamaskinen, ikke bare en nedstrippet mobilvariant med begrenset funksjonalitet, som har vært det eneste alternativet til nå.

Samme redigeringsmuligheter

Selv om det er snakk om «ordentlig» Photoshop, har Adobe gjort tilpasninger i brukergrensesnittet slik at appen fungerer optimalt på berøringsskjerm. Menyer forsvinner og dukker opp igjen avhengig om de er i bruk eller ikke, for å holde grensesnittet så ryddig som mulig.

Ved lansering kommer kun et utvalg av de mest populære verktøyene fra desktop-utgaven til å være tilgjengelig, men flere vil legges til etter hvert, skriver Macworld Sverige.

Ifølge The Verge, som har fått prøvekjøre appen, vil heller ikke hurtigtaster eller berøringskontroller være på plass fra dag én, men dette skal også komme.

Adobe har riktignok laget spesiell berøringsfunksjonalitet, for eksempel knapper for å bytte mellom to verktøy avhengig av hvilket du har valgt. Velger du tegneverktøyet, får du en knapp for viskelær-verktøyet og så videre.

Photoshop CC for iPad vil kunne lagre filer i PSD-format, og du vil kunne flytte en fil mellom iPad og en datamaskin uten problemer, via for eksempel Creative Cloud, Adobes nettskyløsning.

Apple med på laget

Nyheten ble presentert på Adobes årlige MAX-konferanse mandag kveld norsk tid, og med seg hadde selskapet noe overraskende Apples markedssjef Phil Schiller for å introdusere nyheten, ifølge 9to5Mac.

Adobe og Apple har jobbet tett sammen om den kommende appen, som vil lanseres i løpet av 2019 en gang. Nøyaktig tidspunkt er ikke klart.

Ifølge Gizmodo er det også planer om at Adobe CC vil slippes for Android, men det blir først etter at iPad-utgaven er klar.

Flere nye apper

Adobe viste også fram flere spennende nye apper på Max-konferansen, blant annet:

  • Project Gemini: Dette skal være en vektorgrafikk-app med støtte for avansert tegning med Apple Pencil. Ifølge Macworld Sverige går denne inn i konkurransen om proffillustratørene som bruker tegneapper som Procreate og vektorgrafikk-apper som Affinity Designer. Profesjonelle illustratører kan melde seg opp for en betatest av Project Geminy her.
  • Adobe Premiere Rush CC: Ifølge Engadget er dette en variant av videoredigeringsappen Premiere. Den skal være enklere å bruke, og er myntet på spesielt på Youtubere og andre som publiserer videoer i sosiale medier. Denne er tilgjengelig allerede nå, både til iOS, Android, Windows og Mac.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer