En av de smarteste appene til Mac

Alfred har blitt enda bedre i versjon 2.0.

VANSKELIG Å KLARE SEG UTEN: Har en først blitt hekta på alle snarveiene som er mulig med Alfred, er det vanskelig å forstå hvordan en klarte seg uten.
VANSKELIG Å KLARE SEG UTEN: Har en først blitt hekta på alle snarveiene som er mulig med Alfred, er det vanskelig å forstå hvordan en klarte seg uten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle elsker snarveier. Beviset på om et uteareal er godt eller dårlig planlagt er ofte å finne på gressplener - hvis vi synes det blir for mange firkantede omveger, så tar vi en snarvei, og etter en stund har snarveien tatt livet av gresset i en snorrett linje fra A til B.

Alfred for Mac er en slik snarvei. Programmet kom nylig ut i sin andre versjon, og har nå blitt enda bedre.

Enkel - men avansert

I utgangspunktet er Alfred en såkalt launcher. Det vil enkelt og greit si at du via en tastekombinasjon (som du bestemmer selv) kaller opp Alfred-hovedvinduet, og deretter skriver de første bokstavene av programmet, systemtilvalget eller liknende som du ønsker å starte. Etterhvert som du starter et program ofte nok, vil Alfred forstå at det sannsynligvis er "Safari" du ønsker å starte når du skriver "s", eller at du vil starte "Word" når du skriver "w". Dermed dukker også disse programmet opp øverst i treff-lista etterhvert som du bruker Alfred mer og mer.

En kan selvfølgelig også søke etter filer ved å trykke et mellomrom i Alfred-vinduet før du skriver inn filnavnet, og du kan dessuten definere hvilke områder på harddisken Alfred skal lete i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer