Test: Sony KD-65A1

En av markedets mest innovative TV-er

Endelig god lyd fra en veldig flat TV, som også byr på et fantastisk bilde.

EKSTREMT GODE BILDER: Har du først sett en OLED-skjerm, er sjansen stor for at du ønsker deg en. Sony KD-65A1 er blant de aller beste, og er i tillegg god på lyd. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EKSTREMT GODE BILDER: Har du først sett en OLED-skjerm, er sjansen stor for at du ønsker deg en. Sony KD-65A1 er blant de aller beste, og er i tillegg god på lyd. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På forsommeren testet vi tre 55-tommere i prisklassen rundt 25.000 kroner. En TV med OLED-panel, en med et standard LCD/LED-panel og en med QLED. TV-en med OLED-panel ble en klar vinner på bildekvalitet.

OLED for alle penga

At OLED er fremtiden, er noe nesten samtlige TV-produsenter er enige om. Derfor satser både LG, Sony, Panasonic, Philips og Bang & Olufsen nå sterkt på teknologien.

Den eneste av de store produsentene som fortsatt velger å sitte på gjerdet, er Samsung, som i stedet satser sterkt på QLED. Det er en teknikk som raffinerer LCD/LED-teknikken, blant annet med et ekstra lag med nanokrystaller (såkalt quantum dots) som skal mane ut det beste av farger og kontrast i bildet.

Helt spesiell TV

Denne gangen skal det imidlertid handle om OLED, og en av Sonys toppmodeller, KD-65A1. Årsaken til at vi hadde lyst å se på nettopp denne, er at den etter vår mening er blant de aller mest innovative på markedet - kanskje ikke på bildesiden, men på lyd.

Ikke bare har den innebygd basshøyttaler i foten, den bruker selve skjermoverflaten som høyttalerelement til mellomtone og diskant. Det betyr at lyden kommer gjennom skjermen, ikke gjennom høyttalere på siden, bak eller under TV-en. Det har noe for seg, viste det seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer