En av to dropper jevnlig sikkerhetskopiering

Og like mange har opplevd å miste personlig data, viser ny undersøkelse.

Det er verken vanskelig eller dyrt å sikkerhetskopiere filer. Likevel er det svørt mange som ikke tar seg bryet. Foto: Colourbox.com
Det er verken vanskelig eller dyrt å sikkerhetskopiere filer. Likevel er det svørt mange som ikke tar seg bryet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste tar godt vare på de gamle fotoalbumene sine. Og hvem har vel ikke CD-ene eller DVD-ene godt plasserte i mapper og etuier? Hvorfor er det da så mange som dropper å ta vare på sine personlige filer på datamaskinen?

En fersk rapport, utarbeidet av analysebyrået Carat for Elkjøp viser at bare halvparten av oss tar jevnlige sikkerhetskopier av personlige data. De resterende 50 prosentene svarer at de enten dropper å sikkerhetskopiere, eller at de rett og slett ikke har bruk for å gjøre det.

Dessverre er det mange som har mistet personlige bilder, dokumenter, samt film og musikk som følge av problemer med datamaskinen. Faktisk har halvparten opplevd å tape viktige filer for evig og alltid. En av fire sier at det har skjedd to eller flere ganger. Det er utrolig kjedelig når det først skjer, men det finnes få unnskyldninger for ikke å ta backup.

Kilde: Carat/Elkjøp
Kilde: Carat/Elkjøp Vis mer


Over 5.000 personer fra de nordiske landene (utenom Island), derav 1.000 norske, deltok i undersøkelsen.

Les også: Seks av ti har ikke byttet

Enkelt og billig å kopiere

Kunnskap om hvordan en tar backup ser ikke ut til å være en fullstendig forklaring på hvorfor så mange dropper å sikkerhetskopiere. Tre av fire sier de kjenner godt til hvordan man tar sikkerhetskopi.

Det er nok ikke mye plass på denne minnepennen, men heldigvis finnes det større alternativer. Foto: Colourbox.com
Det er nok ikke mye plass på denne minnepennen, men heldigvis finnes det større alternativer. Foto: Colourbox.com Vis mer

Sikkerhetskopi

Hvor ofte tar du backup? (Avsluttet)
Sjelden(39%) 210
Ofte(34%) 187
Aldri(27%) 148
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.DinSide har flere ganger guidet våre lesere til hvordan en sikrer sine private filer
. For eksempel har vi skrevet om et gratisprogram som kalles Simplebackup, som helt enkelt gjør navnet tilsier: lager sikkerhetskopier på en enkel måte.

Da kan du lette trykket på den dårlige samvittigheten din, og sørge for at du beholder de verdifulle filene dine, om uhellet skulle være ute.

Vi har også guidet deg gjennom hvilke muligheter du har når du skal sikkerhetskopiere filene dine til et eksternt lagringsmedium. Optiske medier (DVD, CD og liknende), minneplugger og eksterne harddisker er blitt billige, og derfor bør det ikke være noen unnskyldning for å ikke kopiere.

Eksterne harddisker kan ha svært lav pris per gigabyte. For eksempel fant vi en Samsung stasjonær 3,5" disk hos PS.no for beskjedne 66 øre per GB (995 kroner for 1.500 GB). Les hele pristesten her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer