En av to dropper jevnlig sikkerhetskopiering

Og like mange har opplevd å miste personlig data, viser ny undersøkelse.

Det er verken vanskelig eller dyrt å sikkerhetskopiere filer. Likevel er det svørt mange som ikke tar seg bryet. Foto: Colourbox.com
Det er verken vanskelig eller dyrt å sikkerhetskopiere filer. Likevel er det svørt mange som ikke tar seg bryet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste tar godt vare på de gamle fotoalbumene sine. Og hvem har vel ikke CD-ene eller DVD-ene godt plasserte i mapper og etuier? Hvorfor er det da så mange som dropper å ta vare på sine personlige filer på datamaskinen?

En fersk rapport, utarbeidet av analysebyrået Carat for Elkjøp viser at bare halvparten av oss tar jevnlige sikkerhetskopier av personlige data. De resterende 50 prosentene svarer at de enten dropper å sikkerhetskopiere, eller at de rett og slett ikke har bruk for å gjøre det.

Dessverre er det mange som har mistet personlige bilder, dokumenter, samt film og musikk som følge av problemer med datamaskinen. Faktisk har halvparten opplevd å tape viktige filer for evig og alltid. En av fire sier at det har skjedd to eller flere ganger. Det er utrolig kjedelig når det først skjer, men det finnes få unnskyldninger for ikke å ta backup.

Over 5.000 personer fra de nordiske landene (utenom Island), derav 1.000 norske, deltok i undersøkelsen.

Les også: Seks av ti har ikke byttet

Enkelt og billig å kopiere

Kunnskap om hvordan en tar backup ser ikke ut til å være en fullstendig forklaring på hvorfor så mange dropper å sikkerhetskopiere. Tre av fire sier de kjenner godt til hvordan man tar sikkerhetskopi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.