En bærbar - to skjermer

Sharp har gjort om pekeplaten til en trykkfølsom skjerm.

En bærbar - to skjermer
Publisert
Sist oppdatert

Pekeplaten på Sharps nye minibærbare Mebius NJ70A kan brukes til langt mer enn å bevege musepekeren. Det er rett og slett en liten høyoppløselig skjerm som kan utnyttes i en rekke sammenhenger.

Kan være svært nyttig

Tenk deg for eksempel at du jobber i et regnskapsprogram. På den lille skjermen kan du ha vanlige funksjonsknapper, som du ganske enkelt trykker på med pekefingeren for å aktivere.

Sharp ser også for seg at skjermen kan brukes i forbindelse med spill, som i bowlingsspillet i illustrasjonen over. Ved å bevege fingeren raskt over skjermen kan du "kaste" kula.

Skjermen kan for eksempel også brukes til å signere dokumenter og avtaler. Det er ikke vanskelig å se for seg hva en slik løsning kan by på for de stadig flere transaksjonene vi gjør over nettet.

Minibærbar

PC-en er for øvrig en liten tass på en kilo, med Intel Atom-prosessor, 1 GB minne, 160 GB harddisk og 10,1 tommers hovedskjerm. Prisen i Japan er 80 000 yen, som skulle tilsvare i overkant av 5 400 kroner.

Den er dessverre ikke påtenkt det norske markedet ennå, men vi blir slett ikke overrasket om flere produsenter tenker i samme bane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer