Canon 470EX-AI:

En blits som sikter helt av seg selv!

Canons nye blits har en veldig smart funksjon.

SIKTER SELV: Canons nye blits måler automatisk avstand til motiv og tak og justerer vinkelen selv, slik at lyses spres best mulig. Foto: Canon / YouTube
SIKTER SELV: Canons nye blits måler automatisk avstand til motiv og tak og justerer vinkelen selv, slik at lyses spres best mulig. Foto: Canon / YouTube Vis mer
Publisert

Om du har kjøpt et systemkamera er det nettopp det – et kamera som er en del av et større system.

Du kan kjøpe ulike objektiver, ekstrautstyr som grep og liknende, og eksterne blitser, som gir deg langt mer kontroll over lyset enn det den innebygde blitsen gjør.

Ekstern blits med AI

Med modellnavnet 470EX-AI har Canon nå sluppet en ny blits med innebygd intelligens, til glede for nybegynnere og entusiaster.

Den kan du aktivere ved å trykke to ganger lett på utløserknappen på kameraet – alternativt en egen knapp på selve blitsen.

Et kamera plassert i blitsen vil da måle avstanden til det du fokuserer på, sikte i taket og måle avstanden dit før den til slutt vinkler blitsen riktig, slik at refleksjonen treffer motivet på best mulig måte.

Og vrir du kameraet 90 grader for å ta bilde i portrettformat, kan blitsen vinkle seg slik at den sikter tilsvarende det den gjorde når kameraet ble holdt vannrett.

Verdt å merke seg er at den kun fungerer mot tak, og ikke mot vegger, som ofte også brukes som kilder til lysrefleksjon. Det er imidlertid mulig å bruke den i en semi-automatisk modus, der du selv velger vinkel og deretter trykker på en knapp, slik at blitsen kan rotere til tilsvarende posisjon selv om du tipper kameraet 90 grader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer