Canon 470EX-AI:

En blits som sikter helt av seg selv!

Canons nye blits har en veldig smart funksjon.

SIKTER SELV: Canons nye blits måler automatisk avstand til motiv og tak og justerer vinkelen selv, slik at lyses spres best mulig. Foto: Canon / YouTube
SIKTER SELV: Canons nye blits måler automatisk avstand til motiv og tak og justerer vinkelen selv, slik at lyses spres best mulig. Foto: Canon / YouTube Vis mer
Publisert

Om du har kjøpt et systemkamera er det nettopp det – et kamera som er en del av et større system.

Du kan kjøpe ulike objektiver, ekstrautstyr som grep og liknende, og eksterne blitser, som gir deg langt mer kontroll over lyset enn det den innebygde blitsen gjør.

Ekstern blits med AI

Med modellnavnet 470EX-AI har Canon nå sluppet en ny blits med innebygd intelligens, til glede for nybegynnere og entusiaster.

Den kan du aktivere ved å trykke to ganger lett på utløserknappen på kameraet – alternativt en egen knapp på selve blitsen.

Et kamera plassert i blitsen vil da måle avstanden til det du fokuserer på, sikte i taket og måle avstanden dit før den til slutt vinkler blitsen riktig, slik at refleksjonen treffer motivet på best mulig måte.

MÅLER AVSTANDEN: Canons nye blits måler automatisk avstanden til motivet og taket og vinkler blitslyset deretter. Foto: Canon
MÅLER AVSTANDEN: Canons nye blits måler automatisk avstanden til motivet og taket og vinkler blitslyset deretter. Foto: Canon Vis mer

Og vrir du kameraet 90 grader for å ta bilde i portrettformat, kan blitsen vinkle seg slik at den sikter tilsvarende det den gjorde når kameraet ble holdt vannrett.

EGEN MODUS: For å bruke den automatiske funksjonen, skyver du den øverste bryteren til høyre. Foto: Canon
EGEN MODUS: For å bruke den automatiske funksjonen, skyver du den øverste bryteren til høyre. Foto: Canon Vis mer

Verdt å merke seg er at den kun fungerer mot tak, og ikke mot vegger, som ofte også brukes som kilder til lysrefleksjon. Det er imidlertid mulig å bruke den i en semi-automatisk modus, der du selv velger vinkel og deretter trykker på en knapp, slik at blitsen kan rotere til tilsvarende posisjon selv om du tipper kameraet 90 grader.

I videoen under ser du hvordan blitsen fungerer i praksis:

Flere kompatible kameraer

Blitsen kan brukes med en god håndfull Canon-kameraer, inkludert 750D, som ble lansert i 2015.

Den fulle listen over hvilke kameraer som er kompatible, kan du se i denne oversikten fra Canon.

Ellers har blitsen ledetall på 47, dekning fra 24-105mm (14mm med panel) og infrarød autofokusassistanse. Den kan også fjernutløses via optisk styring.

470EX-AI lanseres i april med en prislapp på 399 dollar i USA, eller da omkring firetusenkronersmerket her til lands.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer