En klassiker på CD-ROM

Et av de aller største brettspillklassikerne siden Monopol har nå kommet i elektronisk utgave. Det dreier seg om krigsstrategispillet Axis&Allies, som snart leveres på CD-ROM. Men vil det være like bra som originalen?

En klassiker på CD-ROM
Publisert

Axis&Allies er kanskje det mest populære krigsstrategispillet noensinne. Til nå har det bare vært tilgjengelig som brettspill, og da bare i noen butikker i Norge. Produsenten Hasbro har valgt å ikke importere brettspillet til Norge, ettersom de allerede har det noe enklere strategispillet Risk ute i butikkene. Men nå som spillet er klart på CD-ROM, kommer det til Norge.

Spillets handling er plassert til den Andre Verdenskrig, nærmere bestemt 1942. Aksemaktene Japan og Tyskland er i full krig mot de allierte Russland, Storbritannia og USA. Og her kommer du inn. Du er statsoverhode i et av landene, og har som mål å vinne krigen.

Dette gjør du ved å bruke kløkt og intelligens for å vurdere når og hvor du bør angripe, hvordan du vil prioritere pengebruken, finne steder å tjene penger på og kjøpe og plassere de riktige forsterkninger.

Trofast mot originalen

Å lage en interaktiv versjon av et så populært spill som Axis&Allies er ikke lett. Det vanlige brettspillet har mange svært entusiastiske spillere som det er viktig å ikke støte fra seg.

Disse er ikke alltid like begeistret for endringer, og Hasbro har derfor kopiert originalen så godt som mulig.Under utviklingen av CD-ROM-versjonen hadde de også et nært samarbeid med mannen som skapte originalen, Larry Harris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.