En klassiker på CD-ROM

Et av de aller største brettspillklassikerne siden Monopol har nå kommet i elektronisk utgave. Det dreier seg om krigsstrategispillet Axis&Allies, som snart leveres på CD-ROM. Men vil det være like bra som originalen?

En klassiker på CD-ROM
Publisert

Axis&Allies er kanskje det mest populære krigsstrategispillet noensinne. Til nå har det bare vært tilgjengelig som brettspill, og da bare i noen butikker i Norge. Produsenten Hasbro har valgt å ikke importere brettspillet til Norge, ettersom de allerede har det noe enklere strategispillet Risk ute i butikkene. Men nå som spillet er klart på CD-ROM, kommer det til Norge.

Spillets handling er plassert til den Andre Verdenskrig, nærmere bestemt 1942. Aksemaktene Japan og Tyskland er i full krig mot de allierte Russland, Storbritannia og USA. Og her kommer du inn. Du er statsoverhode i et av landene, og har som mål å vinne krigen.

Dette gjør du ved å bruke kløkt og intelligens for å vurdere når og hvor du bør angripe, hvordan du vil prioritere pengebruken, finne steder å tjene penger på og kjøpe og plassere de riktige forsterkninger.

Trofast mot originalen

Å lage en interaktiv versjon av et så populært spill som Axis&Allies er ikke lett. Det vanlige brettspillet har mange svært entusiastiske spillere som det er viktig å ikke støte fra seg.

Disse er ikke alltid like begeistret for endringer, og Hasbro har derfor kopiert originalen så godt som mulig.Under utviklingen av CD-ROM-versjonen hadde de også et nært samarbeid med mannen som skapte originalen, Larry Harris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer