Test av Huawei MateBook X Pro

En ordentlig bra PC

Huawei er for alvor blitt en å regne med i PC-markedet.

FABELAKTIG: Huawei MateBook X Pro er blant de beste PC-ene i premiumsegmentet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FABELAKTIG: Huawei MateBook X Pro er blant de beste PC-ene i premiumsegmentet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Huawei har på få år blitt blant de største mobilprodusentene i verden, og har sakte, men sikkert utvidet porteføljen sin med nettbrett, PC-er og lydprodukter.

På PC-fronten har de imponert med sin MateBook X-serie, som ikke står noe tilbake mot de beste premium-laptopene på markedet: Dell XPS, HP Envy og Lenovo Yoga for å nevne noen.

MateBook X Pro

Bortsett fra Huawei-logoen på lokket, er det fort gjort å forveksle MateBook X Pro med en MacBook Pro. Likhetene er mange, også når du åpner lokket og ser det svarte tastaturet med lav vandring og den forholdsvis store styreflaten.

Huaweis nyeste toppmodell er en ordentlig velbygd og stilig PC. Den er utstyrt med to USB-C-kontakter, hvorav den ene er andre generasjon 3.1, i tillegg til USB-A (USB 3.0) og en lydkontakt. I esken medfølger også MateDock 2 med VGA, HDMI, USB-C og USB-A. Spesielt HDMI er kjekt hvis du ønsker å koble PC-en til en ekstern skjerm.

Ellers er det fint å se at Huawei fortsetter med 3:2-formatet på sine toppmodeller. 16:9 blir etter min mening for lavt og bredt, 16:10, som MacBook bruker, er litt bedre, men 3:2 er det jeg vil omtale som perfekt på bærbare PC-er. Du får mer arbeidsplass i høyden som virkelig gjør susen, spesielt for oss som skriver mye og ikke er så avhengig av ekstra plass i bredden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.