Lenovo ThinkPad X1 Fold

En PC vi ikke har sett maken til

Vi har fått en smakebit på fremtidens PC, som faktisk er her nå.

THINKPAD X1 FOLD: Lenovo er først ut med et PC-format vi har ordentlig tro på. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
THINKPAD X1 FOLD: Lenovo er først ut med et PC-format vi har ordentlig tro på. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om den kommer i mange varianter og former, har den bærbare PC-en stort sett vært den samme: En todelt, portabel PC med skjermen på den ene siden og tastatur og selve maskinvaren på den andre.

I 2012 kom den største endringen på lang tid, med Windows 8 og 2-i-ett-maskiner. Lenovo var med fra starten med Yoga-modellen med sin markante hengsel, og nå kan den kinesiske PC-giganten stå for starten på en helt ny type PC-er.

Nemlig foldbare.

Starten på noe nytt?

Foldbare mobiltelefoner, eller brettemobiler, er det blitt flere av, og selskaper som Samsung, Huawei og Lenovo-eide Motorola har lansert mobiler med skjermer som kan brettes.

Og nå er altså den første foldbare PC-en her: ThinkPad X1 Fold.

Først annonsert under CES i Las Vegas i januar, ble Lenovos spesielle PC først tilgjengelig i høst, og dette er første gang vi får tatt en titt på enheten.

Det første som slo oss, var at X1 Fold ser ut som en bok. En litt tykk en sådan, og kan faktisk minne om Surface Book med det spesielle hengselet som lager et lite mellomrom når den er klappet sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.