En Pentium-killer er født

AMD, Intels største rival, lanserer i januar en helt ny prosessor -- K6-3. Ifølge tester utført av amerikanske AnandTech, ser det ut som Intel har en tøff vår i vente. Denne nye prosessoren, som har fått kodenavnet SharpTooth, løper fra Intels konkurrerende brikker.

En Pentium-killer er født
Publisert

Selvfølgelig må DinSide ta forbehold om at testresultatene stemmer 100 prosent -- men alt tyder på at AMD nå har klart å lage en prosessor som virkelig kan gjøre hverdagen litt mer ubehagelig for Intel. En 450 MHz-utgave av K6-3 ga tydelig bedre testresultater enn 450 MHz-utgavene av både Pentium II og Celeron.

Hovedgrunnen til denne betydelige ytelsesforbedringen er ganske enkelt et lite triks Intel selv brukte for å få "liv" i Celeron-prosessoren -- nemlig at AMD-prosessoren har fått en egen 256KB cache innebygget. Da Intel hadde problemer med ytelsen på Celeron, la de inn en 128 KB sekundærcache, og fikk på den måten hevet ytelsen med 20-30 prosent.

AMD-prosessoren har -- ifølge AnandTech -- en ytelse som er opptil 12 prosent bedre enn tilvarende på Intels Penitum II-prosessor.

Et par forbehold må man ta; testene er først og fremst kjørt ved hjelp av spill og enkelte standardprogrammer, og det vil etterhvert bli lagt ut nye tester utført med standard testprogrammer (blant annet de programmene DinSide kjører). For det andre vil ikke den ferdige prosessoren bli sendt ut til PC-produsentene før i januar, og dermed har altså AnandTech benyttet en testutgave av K6-3 til å sjekke ytelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.