En runde med Mac Mini

DinSide Data fikk en nærmere titt på Mac Mini-maskinen på MacWorld, og her er inntrykkene våre etter en halvtime i førersetet.

En runde med Mac Mini
Publisert
Sist oppdatert

Det første som slo oss da vi kom til slutten av køen foran Apple sin utstilling i dag var størrelsen på Mac Mini. Den er såvidt større enn et CD-omslag i bredde og dybde, og den er kanskje bare litt høyere enn en fyrstikkeske.

De som husker Apples Cube, vil kanskje trekke litt på øyenbrynet over formen til Mac Mini: Den er et perfekt kvadrat med runde hjørner, og hvis du sette tre av dem oppå hverandre får du en ekte kube der alle flatene er like store. (Tre Minimacer koster omtrent det samme som en middels iMac.)

Liten og lett

Maskinen er dekket av aluminium langst kantene, og har en ganske stilig hvitt plastdekke på toppen og bunnen. Det eneste lyset var strømindikatoren, som ligger foran på maskinen.

Mac Mini veier også mindre enn en 12-tommers powerbook; rundt 1,6 kilo. I tillegg har den en kraftigere prosessor, bedre grafikkprosessor og koster en tredel.

Dermed er nok Mac Mini en flott liten maskin å ta med seg under armen fra rom til rom, hvis det ikke var for den sedvanlige ledningssalaten på baksiden.

Med tanke på bruksområder er det spesielt interessant at maskinen har en S-video-kontakt, som sammen med den lille formen og flotte designen gjør den spesielt egnet til storskjermen i stuen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer