En skjermutgang - flere skjermer

Publisert
Sist oppdatert

Hei, jeg har et spørsmål til dere!

Er det mulig å splitte den blå kontakten (VGA) fra PC til skjerm, en fordeler slik at jeg kan koble til TV-en også?

Hilsen Gunnar

Datadoktoren svarer

Hei Gunnar,

Det er fullt mulig å gjøre dette med en boks som splitter signalet ja. Et eksempel her er TripleHead2Go fra Matrox, som du kan lese mer om i denne artikkelen.

Men problemet med denne og lignende løsninger er flere - de kan være kresne på grafikkortet som serverer signalet, det mangler gjerne kontroll på kloning eller deling av skrivebordet over flere skjermer, og en slik boks er heller ikke akkurat gratis.

Dersom du har en stasjonær PC er det derfor et langt bedre (og ikke minst rimeligere) alternativ å sette inn et nytt (eller ekstra) grafikkort. Bare pass på at du får et kort som passer til din datamaskin - du kan bruke en ledig AGP, PCI eller PCI Express (mer om dette i grafikkort-guiden).

Er du helt grønn på dette anbefaler jeg deg å ta kontakt med din lokale dataguru eller en butikk som selger utstyr, slik at de kan hjelpe deg med å velge og eventuelt montere grafikkortet.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer