Setapp:

En slags Netflix for Mac-apper

Bruk 100 Mac-apper mot en månedlig avgift.

VELG OG VRAK: Setapp tilbyr fri bruk av 100 Mac-apper mot en månedlig avgift. Foto: Pål Joakim Pollen
VELG OG VRAK: Setapp tilbyr fri bruk av 100 Mac-apper mot en månedlig avgift. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mange har nå gått over til primært å bruke strømmetjenester for å se filmer/tv-serier (Netflix, Viaplay ...) og for å høre musikk (Spotify, Apple Music …).

Ja, det finnes også slike tjenester til spill, som Xbox Game Pass – Microsofts tjeneste som fritt lar deg laste ned og spille 100 spilltitler mot en månedlig avgift.

For Mac-apper finnes Setapp.

100 programmer i samlingen

Vi skrev om Setapp for to år siden da den var i betaversjon, men siden den tid har det skjedd litt.

Blant annet har antallet apper fordoblet seg, og Setapp tilbyr nå 100 av dem i samlingen.

Om du abonnerer på Setapp, kan du altså laste ned og bruke disse 100 programmene fritt, avinstallere dem når du ikke trenger dem lenger og laste dem ned senere om du ombestemmer deg.

100 APPER: Setapp lar deg bruke 100 apper mot en månedlig avgift. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
100 APPER: Setapp lar deg bruke 100 apper mot en månedlig avgift. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Noe for en hver smak

I Setapp-appen er appene klassifisert i ulike kategorier, og samlingen består både av bilderedigeringsverktøy, produktivitetsverktøy, systemverktøy, apper for utviklere og mye annet. En full liste over appene finner du på Setapps nettsider.

Tjenesten er laget av MacPaw, som også stiller med egne programmer, som CleanMyMac, som hjelper deg å frigjøre plass på maskinen.

Andre eksempler er Tripmode, som enkelt lar deg begrense nettbruken på maskinen når du bruker mobilen som trådløst nett eller BetterTouchTool, som lar deg lage smarte snarveier direkte fra Mac-styreflaten.

Vi har ikke regnet på hva totalprisen er for alle disse appene, men det finnes enkeltprodukter der som koster hundrevis av kroner, så det forundrer oss ikke om totalprisen for alt ville ha vært noen titalls tusen kroner, men selvsagt hadde du neppe kjøpt dem alle enkeltvis.

Fordeler og ulemper

En fordel med Setapp er at du alltid vil ha tilgang til den siste versjonen av programmene som er inkludert, der du ofte må betale for store oppgraderinger om du kjøper slike programmer.

Den åpenbare ulempen er selvsagt at du ikke eier programmene, men leier dem. Om du avslutter Setapp-abonnementet ditt, mister du også tilgangen til disse programmene.

Prisen er 10 dollar i måneden om du betaler månedlig (84 kroner med dagens kurs), med 10 prosent rabatt om du betaler for et helt år. Studenter får for øvrig 33 prosent rabatt. Tjenesten kan prøves i sju dager før du må betale.

Mer informasjon finner du på Setapp.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer