Google Stadia:

En smakebit på fremtiden

Fy søren, dette var imponerende saker. Her er alt du trenger å vite om Googles nye spilltjeneste.

STADIA: Norge er ett av 14 land som får Stadia fra start. Video: Pål Joakim Pollen / Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I morgen, tirsdag, åpner Googles nye storsatsing, Stadia: En spilltjeneste der du i stedet for å laste ned og installere spill strømmer dem via nettet direkte til en mobiltelefon, PC eller TV-skjerm.

Norge er ett av 14 land som er med fra start, og i det dørene åpnes blir 22 spill tilgjengelige, der det relativt raskt skal fylles opp med mer og mer.

Vi fikk tre kvarter med Stadia i Googles lokaler i forrige uke, og vi ble rett og slett mektig imponerte: Ikke én gang viet vi en tanke til at vi faktisk satt og strømmet spillet fra nettet, der all maskinvare vi brukte var en Chromecast Ultra og Stadia-håndkontrollen. Ja, og så et trådløst nettverk, selvsagt.

Startpakke

Om du vil spille på en TV, er Stadia-kontrolleren obligatorisk å kjøpe, og i tillegg må du ha en Chromecast Ultra plugget i TV-en.

I salgspakken til 1299 kroner finner du begge deler, samt et tre måneders abonnement på Stadia Pro (mer senere). Kun håndkontrollen koster 699 kroner.

For ordens skyld spurte vi om det var mulig å bruke for eksempel Nvidia Shield TV i stedet for en Chromecast Ultra, men foreløpig er ikke dette mulig. Har du en Chromecast Ultra fra før, vil den kunne brukes, men først etter en oppdatering som vil komme ei uke eller to etter Stadia-lanseringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer