En smartere Internett-deling

Publisert

Dagens spørsmål:

Hei, hei!Jeg har nå koblet to maskiner i nettverk her hjemme. Jeg bruker min maskin med Win2000 som server. Dette vil jeg egentlig unngå, for da må jeg mer eller mindre la maskinen stå på 24 timer i døgnet, og jeg kan heller ikke "leke" så mye med maskinen. Da skjer det ofte at alt krasjer, og jeg må foreta en formatering eller reinstallasjon. Dette blir ekstra tungvint da jeg også må installere ISDN-kort og proxy-oppsett. Der trenger jeg bare en server som gjør at Internett kan være tilgjengelig konstant... Derfor lurer jeg på hvor kraftig maskin jeg trenger. Serveren skal bare brukes til å koble opp mot Internett et par timer om dagen. Blir ellers lite trafikk i nettverket. Hva slags OS burde jeg bruke? Hva med Linux? Et OS som krever lite ressurser må jeg nesten ha!

mvhKnut Jacob

Datadoktorens forslag:

Jeg ser absolutt problemet. Hvis du bruker 6772">deling av Internett i Windows 98 SE eller en av maskinene som server, blir den andre maskinen (og hele oppsettet) svært avhengig av akkurat denne maskinen.

Et alternativ er selvsagt å kjøpe en egen maskin som kan brukes som server (slik du foreslår), men et mye bedre alternativ er å kjøpe en ISDN-router. En ISDN-router er som en liten datamaskin som kan ta seg av Internett-tilknytningen. Det eneste du trenger på hver av PCene, er et nettverkskort og TCP/IP installert på maskinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer