En SMS kan være redningen

Lenovo lanserer fiffig system som skal forhindre tyver fra å trenge inn i maskinen din.

En SMS kan være redningen
Publisert
Sist oppdatert

En laptop full av konfidensielle opplysninger kan bli en katastrofe om den havner i gale hender.

Det finnes flere måter å beskytte harddisken på; selvkrypterende harddisk eller programvare som sørger for at informasjonen ligger mer eller mindre låst, er noen av løsningene.

Problemet er bare at maskinen bør være avslått for at beskyttelsen skal fungere optimalt. Blir lapopen din stjålet i hvilemodus eller i verste fall om den er i gang – er det nærmest fritt fram for kreative kjeltringer som vil inn i harddisken din.

Slå av med SMS

Det er altså dette PC-produsenten Lenovo har tenkt på. De har utstyrt en ny generasjon Thinkpad-maskiner med et sikkerhetssystem som lar brukeren slå av maskinen ved hjelp av en tekstmelding.

Skulle du miste eller få maskinen frastjålet, kan du altså sende en tekstmelding som sier ”slå av nå”, og tyven vil se skjermen gå i sort i samme øyeblikk som maskinen mottar meldingen.

Det snedige sikkerhetssystemet fungerer ved hjelp av innebygd trådløst nett (WLAN) kombinert med GSM-nett, og skal være helt gratis å bruke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.