En sniktitt på fremtidens dataprodukter

På årets CeBIT-messe viser Sony flere såkalte designstudier, som er en sniktitt på det som kommer de neste årene. Her kan du se bilder av prototypene. Prosessorfabrikanten Cyrix tenker også nytt, og får enorm oppmerksomhet rundt "surfebrettet" WebPad.

Publisert

Sony er elektronikkgiganten med mulighet for å påvirke standarder. På årets CeBIT-messe er utgangspunktet anvendelser av lagringsmediet Memorystick, som er et lite minnekort av samme type som CompactFlash og SmartMedia.

Et gjennomgående tema på Sonys utstilling er at databasert musikk, bildehåndtering og videoteknologi vil bli en naturlig del av inventaret i stuen. De kreative kreftene i Sony har derfor tatt for seg objekter vi kjenner fra før, og revitalisert dem med digitale anvendelser.

Elektroniske bilder på veggen

Blant de artige anvendelsene som blir vist, er en elektronisk bilderamme (bilde 1) med port for memorystick. Tanken er at du skal kunne ta et bilde med ditt digitalkamera/skanner, og bruke det som et elektronisk bilde på veggen. Platen har en liten LCD-skjerm, og kan vise ett bilde eller flere bilder i sekvens. På denne måten kan du skifte ut bildene akkurat når det passer deg.

Et annet artig produkt for fremtiden er et headset (bilde 2) som kan spille av MP3-musikk direkte fra en memorystick innebygget i selve settet. Sony satser tydeligvis på MP3 som formatet for musikk, og ideen er god. Last ned musikken du vil lytte til direkte til en Memorystick, og sett deg i godstolen med headsettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer