En uke med Novell Linux

Vi kastet ut Windows og forsøkte å jobbe som normalt med Linux på PCen vår, i en hel uke. Her får du se hvordan det gikk!

Publisert
Sist oppdatert

Mange er spent på hvordan Linux egentlig fungerer, og om det kan være mulig å bruke systemet til daglig i stedet for Windows.

Spesielt etter at Novell ble en av de største Linux-aktørene gjennom oppkjøpene av SuSe og Ximian har Linux blitt plassert på kartet til mange. Nå har de også kommet med den splittter nye Novell Linux Desktop-distribusjonen.

Linux har i følge mange endelig blitt voksent, men fortsatt sitter de fleste på gjerdet.

Vi har bestemt oss for å ta Linux på alvor - og tar også utfordringen som følger med en slik beslutning. Kan vi klare å leve med Novell Linux i en hel uke?

En av våre journalister har levd med Linux i en hel uke, kun med en macintosh som backup. Kan vi klare oss med Linux alene?

Les mer om hva vi planla å bruke Linux til her

Dag 1: Installasjon og førsteinntrykk

Novell Linux Desktop lot seg installere helt fint på harddisken, og kan åpne og manipulere windows-harddisker. Vi blir positivt overrasket over brukermiljøet GNOME, selv om vi ikke får installert NVIDIA-drivere.

Dag 2: Programmer kontra programmering

Nå som Novell Linux er trygt fremme på harddisken, titter vi litt nærmere på programvarepakken, forsøker å installere skjermdrivere, og ber om eksperthjelp. For hvordan er det med brukerstøtte når ingen eier programvaren?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.