En uke med Novell Linux

Vi kastet ut Windows og forsøkte å jobbe som normalt med Linux på PCen vår, i en hel uke. Her får du se hvordan det gikk!

Publisert
Sist oppdatert

Mange er spent på hvordan Linux egentlig fungerer, og om det kan være mulig å bruke systemet til daglig i stedet for Windows.

Spesielt etter at Novell ble en av de største Linux-aktørene gjennom oppkjøpene av SuSe og Ximian har Linux blitt plassert på kartet til mange. Nå har de også kommet med den splittter nye Novell Linux Desktop-distribusjonen.

Linux har i følge mange endelig blitt voksent, men fortsatt sitter de fleste på gjerdet.

Vi har bestemt oss for å ta Linux på alvor - og tar også utfordringen som følger med en slik beslutning. Kan vi klare å leve med Novell Linux i en hel uke?

En av våre journalister har levd med Linux i en hel uke, kun med en macintosh som backup. Kan vi klare oss med Linux alene?

Les mer om hva vi planla å bruke Linux til her

Dag 1: Installasjon og førsteinntrykk

Novell Linux Desktop lot seg installere helt fint på harddisken, og kan åpne og manipulere windows-harddisker. Vi blir positivt overrasket over brukermiljøet GNOME, selv om vi ikke får installert NVIDIA-drivere.

Dag 2: Programmer kontra programmering

Nå som Novell Linux er trygt fremme på harddisken, titter vi litt nærmere på programvarepakken, forsøker å installere skjermdrivere, og ber om eksperthjelp. For hvordan er det med brukerstøtte når ingen eier programvaren?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer