En Vid(eo)underlig helg!

Finn ut hva OL og South Park har til felles.

Hvorfor ikke bruke en kveld på å se Steven Colberts krumspring? Foto: Olav Eggesvik/DinSide
Hvorfor ikke bruke en kveld på å se Steven Colberts krumspring? Foto: Olav Eggesvik/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er helg, nærmere bestemt lørdag - og jeg trenger selvsagt ikke skrive at det er tid for Helgemoro her på DinSide. Eh. Hver lørdag presenterer vi i DinSide Data noe av det morsomste vi kom over på nettet i uken som gikk.

Lurer du på hva OL og South Park har til felles? Du kan se begge på nett - gratis og lovlig.
Denne uken skal vi se nærmere på nettsider som gir deg lovlig videounderholdning.

OL i videoformat

Ja, så var det tid for OL igjen. Nytt av året er ikke at de har laget en egen gren for videokomprimering, men at man satser hardt på ungdommen ved å legge ut noen av grenene på nettet. Magasinet Wired har laget en liste over hvor du kan se OL.

Se også vår søsterside digi.nos artikkel om Netcoms OL-satsing.

South Park

Dersom du liker denne noe upolitisk korrekte serien, har du en lang helg i møte. Visste du at produsentene har lagt ut ALLE episodene gratis på nett?

I den lille byen South Park går det hett for seg. Foto: Olav Eggesvik/DinSide
I den lille byen South Park går det hett for seg. Foto: Olav Eggesvik/DinSide Vis merSouthparkstudios.com finner du en rekke klipp, annen snacks og selvfølgelig hele episoder. Dersom du ikke har sett alle fra før, finner du mange timer med underholdning her.

TimeTube

Når en video blir en hit på Youtube, lar ikke parodiene vente på seg. TimeTube er en smart søkemotor som lager en tidslinje over videoer. Hvis du for eksempel søker på «Steven Colbert» får du opp klipp i kronologisk rekkefølge (etter når de ble lastet opp).

Hvorfor ikke bruke en kveld på å se Steven Colberts krumspring? Foto: Olav Eggesvik/DinSide
Hvorfor ikke bruke en kveld på å se Steven Colberts krumspring? Foto: Olav Eggesvik/DinSide Vis merMan må ikke nødvendigvis bruke TimeTube til underholdning - et søk på Iraq War gir deg muligheten til å sette deg dypere inn i temaet.

Rød mot blå

Ok, denne er gammel - men før du hiver deg over kommentarfeltet og slakter denne ukens helgemoro fordi du visste om denne serien, er det viktig å huske på at sikkert ikke alle har fått den med seg.

Så, for alle dere som har gått glipp av en av de morsomste seriene på nettet, gå til denne siden og se alle episodene av Red vs. Blue, en serie laget med Halo-figurer i artige situasjoner.

KLiKK

Vår egen, og om vi tør si det, morsomme videopodcast KLiKK kommer ut annenhver fredag. I denne episoden ser de nærmere på en viss telefon som ble sluppet mens de har hatt ferie - Greier du å gjette hvilken det kan være?

Den oppegående gjengen i KLiKK-TV produserer mye underholdning. Her viser Bård oss hvordan man drikker øl. Martin ser på. Foto: DinSide
Den oppegående gjengen i KLiKK-TV produserer mye underholdning. Her viser Bård oss hvordan man drikker øl. Martin ser på. Foto: DinSide Vis merKLiKK deg inn på klikktv.no for å se alle de herlige episodene.

Og sist, men ikke minst - Vi kommer ikke utenom å nevne Hulu, som du kan lese mer om i denne artikkelen. For en stund siden åpnet de opp tjenesten, slik at man ikke lenger må få tak i en beta-invitasjon.

Hulu lar deg se de beste, dårligste, største og minste TV-seriene i tillegg til en rekke spillefilmer i nettleseren.

Ukens nettspill

Denne uken har vi en Bomberman-klone, nærmere bestemt Playing With Fire 2.

Ukens nettspill er en ren Bomberman-kopi. Foto: DinSide
Ukens nettspill er en ren Bomberman-kopi. Foto: DinSide Vis merPoenget her er å legge ut dynamitt slik at tønnene blir borte og til slutt ta ut motstanderen. Under enkelte tønner ligger det oppgraderinger som blant annet gir deg større eksplosjon eller raskere bevegelse.

Som vanlig er vi klar over at vi ikke har fått med oss alle seriene eller videosidene på nettet, og det er der du, kjære leser, må trå til. Legg igjen en kommentar i debattfeltet nederst!

Det var alt vi hadde i ukens Helgemoro her på DinSide Data - Og husk, det finnes en verden utenfor datamaskinen også (tror vi). God helg!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer