Encarta Africana

Encarta Africana er ikke bare et temaleksikon for Afrika. Det er også en reise, en vakker reise, inn i en spennende, sammensatt og dramatisk kulturhistorie. Med sin presentasjonsform, tar Encarta Africana også et viktig steg fremover for interaktive leksikoner- vi kan se litt av hvordan leksika på DVD og Internett kommer til å bli.

Publisert

Encarta Africana har mange presentasjonsformer som forbindes på kryss og tvers. Du vil trolig raskere enn med mange andre interaktive leksika oppleve at du ikke slår opp i den alfabetiske listen over artikler, men heller hopper rundt dit nysgjerrigheten din bærer deg.

Vinklinger

Encarta Africana starter med at fremstående svarte, slik som Whoopi Goldberg og Kofi Annan, presenterer afrikansk kultur. Ved siden av en film med god lyd, finnes det en liste over artiklene som nevnes. Dette blir gjennomgående for Encarta Africana. Du inspireres hele tiden til å lese videre, og det er alltid lett å vite hvor du skal klikke.

Encarta Africana har flere vinklinger. Naturligvis kan du på samme måte som i normalutgaven av Encarta Encyclopedia velge temaer og finne artikler fra disse. Det er egne artikler som virker som portal til forskjellige artikler. Mest imponerende var likevel de virtuelle turene i Encarta Africana.

Virtuelle turer

Encarta Africanas virtuelle turer er glitrende eksempler på hvor lett informasjon kan formidles med CD-rom som medium. Disse virtuelle turene har et kart over byen du besøker, og et sett med 360-graders Quick Time-bilder, bilder du kan snu på og forstørre (men oppløsningen blir for dårlig hvis du forstørrer for mye).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer