Encarta Deluxe 2000

Encarta har gjennom flere år vært et ledende CD-leksikon. Nå lanseres Deluxe 2000, som inneholder relativt få nyheter, selv om alt ser annerledes ut.

Publisert

4866">Encartas standardutgave fikk en middels god kritikk da vi testet den tidligere i høst, og det var derfor med en viss skepsis vi åpnet Deluxe-utgaven og så at vi nå står overfor et leksikon fordelt på hele tre CD-plater.

Innhold

Vi målte Encarta Encyclopedia Deluxe 2000 til å omfatte ca. 36.000 oppslagsord i leksikondelen (3.500 nye) og 40.000 oppslagsord i den engelske ordboka. I tillegg kommer 1.065 journalistiske artikler og utdrag fra litterære verk.

Når det gjelder multimedia, får du 14.000 bilder, 1.330 lydklipp, 102 videoer, 77 animasjoner, 591 kart, 79 snurre-rundt-bilder, pluss 31 virtuelle reiser med i alt 102 ytterligere snurre-rundt-bilder.

Utover dette inneholder Encarta et kunnskapsspill, tidslinjer, interaktive presentasjoner, digitale plansjer hvor bilder, filmer og lyd sammen presenterer et bestemt tema og undervisningsprogrammer beregnet for lærere med elever i barne- og ungdomsskolen.

Funksjoner

Ettersom innholdet er så mangfoldig, blir det også mange mulige bruksmuligheter. Kjernen i leksikonet er søkefeltet og artikkellisten. Her kan du utføre fritekstsøk eller rulle deg frem til ønsket oppslagsord. Nytt av året er at alt innhold føres opp her, slik at bilder, artikler, lyder og filmer vises som én liste. Samtidig byr Encarta på mange metoder for å avgrense søk og lister over artikler og multimedia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer