Encarta Encyclopedia 2000

Når CD-leksikonet Encarta allerede nå trer inn i år 2000, er det med stor forventning vi setter CD-platen inn i maskinen på jakt etter opplevelser som kan sette en god maskin med et kraftig grafikkort på prøve. Her er hva vi fant.

Publisert

Encarta Encyclopedia var for noen år siden en viktig årsak til at mange folk betalte et par tusenlapper for å få en moderne CD-ROM-leser satt inn i PCen. Encarta ga nemlig muligheten til å oppleve filmer, lyder og musikk sammen med et effektivt og elegant fullblods leksikon.

Den nye versjonen har fått navnet Encarta Encyclopedia 2000, og er den enkleste versjonen av Encarta. Den inneholder litt over 30.000 oppslagord, 7.000 fotografier og illustrasjoner, et lite atlas, 29 filmer, 74 animasjoner og ti 360-graders bilder. Dette er klart mindre enn Deluxe-utgaven, men til gjengjeld får alt plass på én CD.

Brukergrensesnittet oppgraderes

Det første som slår oss i møtet med Encarta 2000, er at brukergrensesnittet har endret seg mye, og er nå nesten identisk med Online-versjonen av Encarta. Encarta 2000 preges av rene linjer og store åpne felt. Tekst og illustrasjoner er ordnet i bokser med enkle bakgrunnsbilder.

Søkefunksjonene er blitt kraftig endret. I tidligere versjoner av Encarta var det to nivåer for søk: et hvor du bladde deg gjennom en alfabetisk liste, og et avansert fritekstsøk. Encarta forener nå disse to søkene på en elegant måte, og når du skriver inn et søkeord, viser Encarta først artikler med treff i tittel, og deretter med treff i brødtekst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer