Encarta Encyclopedia 99 Deluxe

Encarta Encyclopedia 99 Deluxe har gjennom flere år vært dominerende for leksika på CD-rom. Vi har testet Deluxe-utgaven.

Publisert

Med sine to CD-rom plater lover Encarta Encyclopedia 99 Deluxe mye. Spesielt fordi tidligere utgaver av Encarta kunne forvandle selv nedstøvede 486-maskiner til vidundere av lyd, musikk og film. Ettersom for eksempel 95-utgaven bare var på én CD-rom, men inneholdt nesten like mange artikler som årets utgave, må man få lov til å håpe på både dybde og eleganse.

Encarta er et leksikon som er bygget opp på en annen måte enn sine forfedre av papirtypen. Artikler og bilder har blitt utvidet til å omfatte lyder, musikk, filmer, animasjoner, virtuelle reiser og interaktive tidslinjer. I tillegg leveres programmet med nærliggende funksjoner som et verdensatlas, en stor ordbok (engelsk) og et eget program som lar deg lage ekstremt enkle databaser over informasjon som du finner både i Encarta og i andre kilder.

Viktigst for et leksikon i interaktivt format er likevel de interaktive muligheter det har. Kryssøk, avansert søk og lenker fra artikkel til artikkel. Dette er forutsetninger for at du skal klare å finne informasjon også de gangene du er litt usikker på hva du søker etter (som jo ofte er det naturligste utgangspunktet for å ønske å lære). Encarta har alt dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer