Encarta Online Deluxe

Hvorfor investere i leksikon på CD-ROM eller DVD når du får nesten samme tjenesten mye billigere på webben? Vi har testet Encarta Online Deluxe og sammenlignet med andre web og CD-baserte oppslagsverk.

Publisert

Encarta er Microsofts storsatsing på leksika, og du kan både kjøpe det i butikken som enten CD eller DVD, eller du kan abonnere på det over webben. Det tekstmessige innholdet er i hovedsak det samme, uansett medium, men pris og brukergrensesnitt er ulike.

Godt organisert

Encarta Online har et enkelt brukergrensesnitt, og åpningssiden er organisert slik at søkefunksjonene fremheves, men hvor det ellers er flere portaler å velge mellom.

Du kan velge mellom et sett med multimediapresentasjoner (stort sett bilder eller 360-graders bilder), skoleleksjoner, kunnskapsspill eller du kan bla deg frem til ønsket tema i en "Category". Velger du for eksempel Life Science, deretter Birds, og til slutt Pigeon (due) ender du opp på samme artikkel om duer som du ville ha kommet frem til hvis du hadde søkt direkte på "pigeon".

Til mange av artikkel følger det med miniatyrbilder som forstørres hvis du klikker på et av dem. Bildene er av god kvalitet, men de er ikke spesielt store. Sammen med hver artikkel er det også en liste over relevante artikler, som leder frem til mer spesialisert informasjon enn det som står i artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.