EncodeHD - gratis videokonvertering

Ønsker du å spille videoene dine på iPhone, PSP, XBox 360 eller PS3? Da bør du lese videre.

EncodeHD - gratis videokonvertering
Publisert
Sist oppdatert

Få ting er mer irriterende enn å få feilmelding når du prøver å spille av musikk- og videofiler på lommedingsen, XBoxen eller datamaskien. Problemet skyldes ofte at formatet ikke er støttet, og som du kanskje vet finnes det haugevis av forskjellige filformater der ute.

Så hva gjør du da, når du akkurat har lastet ned Der ingen trudde nokon kunne bu fra NRK, og gjerne vil spille av serien på iPoden din? Svaret er enklere enn løsningen ofte har vist seg å være: Du må konvertere den til et format som iPoden din skjønner noe av.

Gratis og enkel løsning

Det er her gratisprogrammet EncodeHD kommer inn i bildet. Du bare drar og slipper videofilene til programvinduet, velger hvilken dings du ønsker å spille dem av på, velger hvor ut-filene skal lagres, og trykker på Convert-knappen. Deretter sørger programmet for å lage en kompatibel kopi så raskt som mulig, og uten at du skal behøve å tenke på innstillinger over hodet:

EncodeHD - gratis videokonvertering


Som navnet antyder, takler EncodeHD også høyoppløselige videoer. Vi tok for eksempel en én times lang video i Matroska-format (720P-oppløsning), og kvernet den til en Playstation 3-kompatibel MP4-fil. Det tok omtrent like lang tid som å spille av hele filmen, og kvaliteten var overbevisende. Samme oppløsning, litt mindre filstørrelse, og vi hadde beholdt 95% av kvaliteten. Vi brukte en stasjonær PC med Windows Vista, 4 GB minne og Core 2 Duo E8400-prosessor.

Konvertering av en 90 minutter lang spillefilm i DivX-format tok bare 16 minutter å konvertere til iPhone-format.

Ingen installasjon nødvendig

EncodeHD virker i Windows XP og Vista, og krever ingen installasjon. Du bare laster ned en ZIP-fil, pakker ut til passende sted og kjører filen encodehd.exe.

Programmet er gratis, og du finner mer informasjon og kan laste det ned fra denne siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer