Encyclopædia Britannica Online

Encyclopædia Britannica er tilgjengelig både som 32 bind hyllepynt, CD-ROM, DVD eller webtjeneste. Vi har testet webversjonen, og sammenlignet denne med versjonen på CD-ROM for å finne ut hvilken variant som gir mest for pengene.

Publisert

Ett års abonnement på Encyclopædia Britannica Online vil koste deg US$60, som tilsvarer ca. 465 kroner med dagens dollarkurs. Bruker du leksikonet sjeldnere, kan du kjøpe et klippekort, som gir deg ti hele dagers bruk over en periode på seks måneder for US$10, ca. 75 kroner. I tillegg kommer telefonkostnader hvis du bruker tjenesten hjemmefra.

Samme artikler som på CD-ROM

Artikler med bredde og kvalitet har vært Britannicas varemerke i alle år. Og la det bare være sagt med en gang: det er ingen forskjell på artiklene i webversjonen i forhold til CD-ROM og papirutgaven.

Vi testet 20 artikler innenfor ulike fagfelter (bl.a. søkte vi på Ehud Barak som nylig vant statsministervalget i Israel). Resultatene var ikke mer oppdatert eller samlet enn versjonen for CD-ROM.

Kvaliteten på innholdet i Encyclopædia Britannica er jevnt over høyt, selv om det ikke er særlig oppdatert. Trolig oppdateres artiklene kun én gang per år, samtidig med at ny CD og DVD-versjon kommer på markedet.

Og oppdateringene burde vært bedre organisert: Det er ikke artiklene som oppdateres – det skrives nye artikler, som lenkes til den opprinnelige artikkelen. Dette blir rotet og lite elegant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.