Høstens nyheter fra Philips Hue

Enda bedre «Ambilight for alle»

Ny lysstripe til TV-en som kan vise flere farger samtidig.

HUE: Phillips’ HUE-teknologi kan nå brukes på alle skjermer med HDMI-inngang. Video: Martin K. Størbu. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På utvalgte Philips-TV-er finnes en løsning som heter Ambilight, som lyser opp veggen bak TV-en, noe som kan øke titte-opplevelsen ved at lyset i rommet og rundt skjermen speiler det du ser på.

Men hva om du ikke har en TV fra Philips, men likevel vil ha Ambilight-funksjonalitet? Da kan du skaffe deg Philips Hue HDMI Sync Box i stedet. Dette er en liten svart boks med fem HDMI-kontakter som kan levere en Ambilight-liknende opplevelse til TV eller PC-skjermen din.

FOR ALLE: Med Philips Hues nye lysstripe kan du få ambilight på alle TV-er, selv om de ikke er laget av Philips. Foto: Signify
FOR ALLE: Med Philips Hues nye lysstripe kan du få ambilight på alle TV-er, selv om de ikke er laget av Philips. Foto: Signify Vis mer

Nå har Philips lansert et nytt tilbehør til denne boksen, Philips Hue Play Gradient Lightstrip, som er en lysstripe som kan festes på baksiden av TV-en og lyse og blinke etter innholdet du ser på.

Mens den vanlige lysstripen i Hue-serien kan vise milloner av farger, kan den bare vise én av gangen. Nye Gradient Lightstrip kan imidlertid vise opptil sju forskjellige farger samtidig, derav gradient-betegnelsen.

FARGEGRADERINGER: Med den nye lysstripen kan du få flere forskjellige farger på veggen bak TV-en din. Foto: Signify
FARGEGRADERINGER: Med den nye lysstripen kan du få flere forskjellige farger på veggen bak TV-en din. Foto: Signify Vis mer

For å kunne bruke lysstripen, må du ha en Hue Bridge til underkant av 500 kroner og en Hue Play HDMI Sync Box, som koster cirka 2400 kroner.

DETTE FÅR DU I ESKEN: Med lysstripen følger det med tilbehør for å feste den på TV-en din. Foto: Signify
DETTE FÅR DU I ESKEN: Med lysstripen følger det med tilbehør for å feste den på TV-en din. Foto: Signify Vis mer

Philips Hue Play gradient lightstrip kommer i tre forskjellige lengder avhengig av størrelsen på TV-en din.

  • 55-tommer ( 55 til 60 tommer) –1989 NOK
  • 65- tommer (65 til 70 tommer) – 2219 NOK
  • 75- tommer (75 til 85 tommer) – 2549 NOK

Salgsstart er 6. oktober, ifølge en pressemelding.

Flere Hue-nyheter

Utover den nye lysstripen har Signify lansert en rekke nye andre Hue-produkter også.

Philips Hue Iris er en lampe som skal skape indirekte atmosfærelys ved at du peker dem mot veggen. Denne er nå reintrodusert med en fyldigere fargepalett, enda lavere dimming (så den kan brukes som nattlampe) og kraftigere lysstyrke på opptil 570 lumen. Denne koster drøye 1100 kroner, men kommer også i en limited edition-utgave til 1300 kroner.

BEGRENSET OPPLAG: Philips Hue Iris kommer nå i en ny «limited edition» med metallisk finish. De vanlige utgavene kommer i svart eller hvit. Foto: Signify
BEGRENSET OPPLAG: Philips Hue Iris kommer nå i en ny «limited edition» med metallisk finish. De vanlige utgavene kommer i svart eller hvit. Foto: Signify Vis mer

Pendellampen Philips Hue Ensis har til nå bare vært tilgjengelig i en hvit utgave, men slippes nå også i en svart modell. Denne skiller seg ut ved at den kan lyse opp både oppe og nede ved hjelp av LED-strips. Denne kommer i salg 20. oktober og vil koste 4429 kroner.

SVART PENDELLAMPE: Philips Hue Ensis kommer nå også i en svart utgave. Foto: Signify
SVART PENDELLAMPE: Philips Hue Ensis kommer nå også i en svart utgave. Foto: Signify Vis mer

Filament-pærene har dessuten fått to større medlemmer i familien, White Filament G125, som er en stor globusformet lyspære, og White Filament ST27 som er en stor Edison-lyspære. Disse er i salg fra slutten av september og vil koste henholdsvis 449 og 389 kroner.

NYE RETROPÆRER: Nå får du enda flere størrelser å velge mellom i Filament-serien til Hue. Foto: Signify
NYE RETROPÆRER: Nå får du enda flere størrelser å velge mellom i Filament-serien til Hue. Foto: Signify Vis mer

Til slutt har Signify også lansert sin hittil minste Philips Hue-pære: Philips Hue White Luster E14 til 229 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer