Enda bedre PC-skjermer?

Hva savner vi på PC-skjermene? IPS-skjermen AOC i2367fh kan varsle nye trender.

AOC i2367fh: Ingen rammer, front av glass og tynn som en strek.  Foto: Produsenten
AOC i2367fh: Ingen rammer, front av glass og tynn som en strek. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PC-ens død er sterkt overdrevet, og det samme gjelder PC-skjermene. Ser man på arbeidsplassene rundt omkring i verden er det ikke nettbrett og små bærbare som gjelder. Vi snakker fremdeles om kraftige PC-er og svært ofte to eller flere skjermer. Skrivebordene blir mindre, men skjermene blir flere og større.

Bilderørskjermene forsvant fra de fleste arbeidsplassene i god tid før vi var ti år inne det nye millenniet, og entusiastene handlet allerede rett etter tusenårsskiftet da prisene kom ned på et akseptabelt nivå.

I dag har prisene på LCD-skjermer kommet ned på et nivå som ligger lavere enn de gamle CRT noen gang lå på, selv da de ble dumpet på vei ut av markedet.

Men har skjermene blitt så bra at de ikke kan bli bedre, bare billigere? Eller er det noen viktige parametre som har rom for forbedringer?

En ny skjerm fra AOC har egenskaper som varsler nye trender.

AOC i2367fh

Det mest iøynefallende med denne skjermen er at den ikke har rammer. Fronten er glatt og dekket av glass og det er bare en beskjeden kant på to millimeter rundt topp og sider. Vanligvis har skjermer gjerne mellom en eller to centimeter kant rundt selve skjermpanelet, uansett prisklasse, dimensjon og produsent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer