Enda bedre søk i XP og Vista

TIPS: Å søke gjennom 100.000 eposter, bilder og musikkfiler på ett sekund høres kanskje ekstremt ut, men er fullt mulig. Her er en gratisløsning som overgår det meste.

Publisert
Sist oppdatert

Å strukturere filer og eposter har tradisjonelt sett vært en nødvendighet dersom du i fremtiden skal ha noen som helst forhåpning om å finne dem igjen. Du har sikkert vært i en situasjon selv der du har bladd gjennom mappe etter mappe i Utforsker på jakt etter en viktig presentasjon, eller dokumentet du skulle lese gjennom før møtet. Slikt tar tid, og mengden av eposter, mapper, bilder, og filer blir ikke akkurat færre med tiden.

Da Google lanserte sin Desktop Search-løsning høsten 2004 ble plutselig hverdagen langt enklere for alle oss som ikke er flinke til å strukturere filer og eposter. Plutselig holdt det å huske ett ord fra dokumentet du lette etter, og så fant Google det på sekunder, takket være at alt innholdet var indeksert - på beste Google-vis.

Microsoft tatt på senga?

Det påstås at lanseringen kom som et sjokk på Microsoft, som hadde en tilsvarende løsning under arbeid, men som ikke hadde planlagt å lansere den før med Windows Vista et par år senere. Kort tid etter så derfor MSN Search dagens lys, som i starten var litt bob-bob sammenlignet med Googles søk. Snart dukket det opp mange konkurrerende skrivebordssøk-løsninger, blant annet fra Copernic, AskJeeves og ikke minst fra Yahoo!.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer