Enda en USB-nestenbrann!

De ser så uanselige ut, hvor farlige er de?

Publisert
Sist oppdatert

For kort tid siden skrev vi om en leser som hadde opplevd at det nesten tok fyr i et minnekortadapter som satt i den bærbare PC-en.

Dette er overraskende, fordi vi ikke forventer oss at så små og beskjedne duppeditter koblet til en kontakt på PC-en skal trekke så mye strøm at det blir farlig. Vi er jo vant til å praktisk talt koble oss selv inn i bildet, at det vi kan ta på uten å få støt - det er helt ufarlig.

Slik er det ikke.

Fort gjort

Tenk deg at du har pusset et eller annet med stålull og kastet dotten i søpleposen. Der ligger det også noen gamle regninger, reklame og annet du ikke liker å finne i postkassa. Like etterpå kaster du (endelig) det gamle 9 volts batteriet du har skiftet ut fra røykvarsleren i den samme søpleposen.

Er du så heldig at polene på batteriet treffer stålullen tar det ikke mange sekundene før hele dotten er rødglødende. Er det da noe lettantennelig i nærheten er full fyr neste stadium.

Er det adaptere som er synderen?

Den første leseren som kontaktet oss brukte et adapter til Sony-minnekortet (de skal jo alltid ha sine egne, sære standarder) for å kunne sette dette i kortleseren. Det smeltet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer