Enda enklere bildeoversikt

GRATIS: Googles bildebehandlingsprogram har nettopp blitt sluppet i ny versjon, og vi tar en titt på denne. Les hvorfor du bør laste ned Picasa!

Publisert
Sist oppdatert

I fjor slapp Google et nytt verktøy for å holde oversikt over digitale bilder på din PC, og for enkel redigering av bildene. Slike programmer er jo ikke noe nytt i seg selv, men vi ble likevel forundret over hvor raskt og elegant Picasa arbeidet.

Nå stifter vi på nytt bekjentskap med Picasa, denne gangen i versjon 2. Akkurat som de fleste lignende programmer begynner Picasa med å skanne diskene dine for bilder. når dette er gjort får vi opp en skjerm der bildemappene dine befinner seg i en marg til venstre, mens hoveddelen av programmet viser innholdet i mappen du har valgt. Alle mappene er imidlertid åpne til enhver tid, og du kan skrolle gjennom alt som er av bilder i hovedvinduet. Mappene er kronologisk kategorisert etter år og måneder. Med ett trykk på snarveiene plassert øverst i vinduet kan du lage en slideshow med bilder, eller en såkalt timeline-visning som lar deg bla gjennom bildene med et stilig grensesnitt, fint tilpasset fremvisning på en TV-skjerm, for eksempel. Like enkelt kan du brenne ut et slideshow til venner eller familie eller lage en ren sikkerhetskopi av bidene på en CD eller DVD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer