Enda et nytt hjem for dBASE

DENVER (DinSide Data): Databaseprogrammet dBASE er et av veldig få verktøy som har overlevd siden PCens første dager – og før dette under CP/M. Programmet har flere ganger skiftet eier underveis, og får nå enda et nytt hjem. Denne gangen dreier det seg imidlertid om en kort flyttetur.

Enda et nytt hjem for dBASE
Publisert

I likhet med Microsoft med Visual FoxPro, er også Inprise (tidligere Borland) med på å holde liv i det som kalles xBASE-standarden. Siste versjon (Visual dBASE 7) kom så sent som på slutten av året i fjor, og har bl.a. full støtte for visuell utvikling av 32-bits klient/tjener-systemer, en bra porsjon objektorientering, grensesnitt mot alle de store relasjonsdatabasene og løsninger for å publisere databaser på web.

Visual dBASE 7 er et kraftig system for å utvikle databaseløsninger, men er neppe verktøyet som velges til nye prosjekter eller av ferske utviklere som skal opparbeide seg verdifull kompetanse. Fraksjonen med dBASE-utviklere er da også temmelig liten her på Inprise Conference i Denver.

Flytter inn hos InterBase

Som vi meldte i går, satser Inprise nå sterkt på løsninger som skal kunne hjelpe foretak med den komplekse integrasjonen av gamle og nye systemer og plattformer. Sentralt i dette bildet står selskapets Application Server, der et tett samspill med verktøyene Delphi (Object Pascal), JBuilder (Java) og C++Builder er en svært viktig del av pakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer