Enda litt mer effektiv i Windows

I Windows er det noen enkle hjelpemidler som kan gjøre det betydelig kjappere å starte programmer og finne nettsteder. Her er de beste tipsene.

Publisert

Vi gjør det hele tiden: Starter programmer, åpner nettsteder, lukker programmer, åpner et nytt nettsted. Det tar aldri slutt. Men visste du at alle disse dagligdagse operasjonene lett kan gjøres svært mye kjappere?

Tips 1: Den skjulte kommandolinjen En av "hemmelighetene" i Windows 98, er en kommandolinje som kan ligge klar hele tiden, og som kan brukes til å starte nettsteder, programmer og til å åpne mapper i rakettfart.

Selv har jeg denne kommandolinjen liggende øverst på skjermen, slik at den ikke skal komme i konflikt med Start-knapp og programmer som er åpne. Slik henter du frem kommandolinjen:

1. Høyreklikk et eller annet sted på oppgavelinjen til høyre for Start-knappen i det grå feltet som ikke er i kontakt med knapper og annet som ligger der fra før. 2. I menyen som dukker opp, velger du Toolbars (verktøylinjer)/Address (Adresse)3. Nå vil kommandolinjen være plassert nederst på skjermen, men det er mye mer praktisk å ha den øverst. Dette gjør du ved å "ta tak" (klikke på og holde venstre museknapp nede) i ordet "address" og dra hele kommandolinjen øverst på skjermen. Vær obs på at du må minimere alle programmer før du gjør dette. 4. Når linjen er på plass, er det lurt å høyreklikke på ordet "address" og velge "Always On Top" (”Alltid øverst”). Da vil andre programmer tilpasse seg pent og pyntelig. Hvis du synes den tar for mye plass på skjermen, kan du velge "Auto-hide" (”Skjul automatisk”), da vil den bare dukke opp når du fører musepekeren opp mot toppen av skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer