Enda smartere tastaturer

Logitech fortsetter å levere tastaturer og mus med ekstra funksjoner. Vi har kikket på et par nye trådløse kombinasjoner

Enda smartere tastaturer
Publisert
Sist oppdatert

Trådløst er praktisk, spesielt hvis du bruker arbeidsplassen også til andre aktiviteter enn å skrive på tastatur og manøvrere med mus.

Dessuten er det aller enklest å trykke på en knapp, når du vil ha ting til å skje. Prinsippet er ikke så enkelt å basere seg på i alle sammenhenger, men når det gjelder PC-bruk har Logitech stadig nye triks i ermet.

Enda smartere tastaturer
Enda smartere tastaturer


Settene vi har testet er det sorte Cordless Desktop Deluxe Optical og det hvite Cordless Desktop Navigator.

Behagelig i bruk

Begge tastaturene har en svært lav profil og taster med en definert, men myk følelse. Dette gjør at de er svært behagelige i bruk, selv over lang tid, siden fingrene ”lander mykt - samtidig som tilbakemeldingen fra tastene er tydelig.

Vinkelen på håndleddet blir heller ikke unaturlig, og du kan sette på en ekstra støtte for håndleddet hvis du ønsker dette.

Musen er den samme i begge pakkene, bare fargen er forskjellig. Dette er standardmusen i Logitechs utvalg, og har bare de grunnleggende funksjonene, som i 2003 også inkluderer hjul. De er også optiske, uten kule som samler opp og fôrer musen med støv, hår og andre lekkerbiskener...

Musen er behagelig i bruk og passer både for små og store hender.

Doble funksjonstaster

Enda smartere tastaturer
Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer


På disse tastaturene har Logitech satt nye symboler på funksjonstastene, og gitt dem en rekke nye funksjoner. Disse aktiveres ved å trykke på F-tastlåsen, så kan du veksle mellom Windows' standardfunksjoner eller de alternative funksjonene.

Du kan også definere andre funksjoner til alle knappene, det er en rekke funksjoner å velge mellom.

Også de andre spesialtastene kan tilordnes alternative funksjoner, enten ved å åpne programmer eller mapper, eller utføre kommandoer i programmer, som f.eks. ved avspilling av media hvor du kan starte, stoppe eller hoppe videre.

Sikkerhet?

Det har versert historier om trådløse tastaturer som har påvirket andre PCer som også har hatt trådløst tastatur. Vi har aldri opplevd at dette er mulig, selv når vi har forsøkt svært iherdig med like tastaturer ved siden av hverandre. Det ene tastaturet utelukker alltid det andre, er vår erfaring.

Men for å være helt sikker, er det nå mulig å sende kodete signaler fra tastaturet, som er unike og generert tilfeldig for hver gang du aktiverer funksjonen. Du velger Secure Mode i Programvaren, og trykker en tastekombinasjon. Så lager programmet en 16-sifret alfanumerisk kode, som du må taste inn i feltene.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer


Da skulle du være rimelig sikker på å ikke bli påvirket av andre PC-brukere, eller selv å påvirke andre med trådløst tastatur.

Konklusjon

Vi har selv brukt Logitech-tastaturer i lang tid, og er svært fornøyd. De nye variantene går enda et skritt videre med nye forbedringer både i ergonomi og funksjonalitet, og prisene er ikke lenger avskrekkende.

Logitech selges overalt, ta kontakt med din favorittforhandler for dagens priser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer