Ny Posten-svindel:

Enda vanskeligere å avsløre

Denne gangen stemmer nemlig avsenderadressa.

STEMMER: Denne Posten-svindelen er ikke helt som de andre, for her stemmer avsenderadressen med den Posten pleier å bruke når de sender ut informasjon om pakkesporing. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
STEMMER: Denne Posten-svindelen er ikke helt som de andre, for her stemmer avsenderadressen med den Posten pleier å bruke når de sender ut informasjon om pakkesporing. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange opplever nærmest daglig å få e-poster fra svindlere som utgir seg for å være noen andre enn de er.

Og, det er slett ikke første gang det dumper inn en e-post fra «Posten» i innboksen vår, med melding om at vi har en uavhentet pakke.

Denne gangen er det imidlertid én ekstra grunn til å heve øyenbrynet.

Innholdet i e-posten ser du i boksen over. I tråd med trenden vi har sett de siste årene er språket ganske godt, bortsett fra stor bokstav på hvert ord på den røde knappen og en feil bøying av verbet å bli i siste setning.

Gyldig e-postadresse

Vanligvis kan du nemlig avsløre svindlerne basert på e-postadressen det er sendt fra.

Riktignok kaller de seg ofte (i dette tilfellet) Posten eller Posten.no, men om du klikker på avsendernavnet, finner du som regel ut at e-postadressen ikke inneholder @posten.no, men noe helt annet - og da bør varsellampene for alvor lyse.

Denne gangen er imidlertid avsenderadressen no_reply@posten.no, som harmonerer med adressen som brukes når Posten sender ut legitime e-poster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer