Logitech Flow

Endelig en spennende muse-nyhet

Har du flere datamaskiner og vil greie deg med én mus og ett tastatur? Da bør du sjekke ut Flow fra Logitech.

EN MUS - TRE MASKINER: Logitech Master 2S er en av de nye musene fra Logitech som støtter Flow-teknikken. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EN MUS - TRE MASKINER: Logitech Master 2S er en av de nye musene fra Logitech som støtter Flow-teknikken. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det er ikke så ofte vi ser innovasjoner på mus- og tastaturfronten som er verdt å videreformidle, men det skjer fra tid til annen. Nylig lanserte Logitech en serie nye mus og tastaturer som støtter en ny teknisk løsning som selskapet har kalt Flow.

Sømløst mellom datamaskiner

Flow gjør det mulig å styre flere PC-er og Mac-er med én og samme mus og tastatur, og det skjer sømløst. Det betyr at du kan ha to eller tre datamaskiner ved siden av hverandre, det kan for eksempel være en Windows-PC og en Mac, og så kan du bevege musepekeren fra skjerm til skjerm.

Har du et Flow-kompatibelt tastatur i tillegg, vil det følge musepekeren, og bli aktivt på den maskinen den befinner seg på.

WINDOWS OG MAC: Her kopierer vi tekst fra en Mac og limer det inn på en Microsoft Surface. Se også videoen lenger nede i saken. Foto: Bjørn Eirik Loftås
WINDOWS OG MAC: Her kopierer vi tekst fra en Mac og limer det inn på en Microsoft Surface. Se også videoen lenger nede i saken. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Ikke nok med det, du kan også kopiere tekst og filer fra den ene maskinen, og lime dem inn på den andre. Dermed slipper du mellomleddene mange av oss benytter oss av, som minnepinner, e-poster til oss selv og skylagring.

Slik er det mulig

Flow fungerer slik: Du installerer først Flow-programvaren på datamaskinene du vil styre - inntil tre stykker støttes. Deretter må det opprettes trådløs kontakt mellom mus og datamaskin - enten via Bluetooth eller det medfølgende USB-adapteret Logitech Unifying Receiver (2,4 GHz). Til slutt må du sørge for at datamaskinene er tilknyttet samme trådløse nett. Det er nødvendig for at overføringen av tekst og filer skal være mulig.

Forbindelsen mellom datamaskinene via trådløsnettet er beskyttet med SSL og AES 256-biters kryptering, slik at det ikke skal være mulig for uinnvidde å ta kontroll over datamaskinene dine.

Dinside fikk demonstrert løsningen under en presselansering i Oslo tidligere denne uken. I videoen under kan du se hvordan Flow fungerer mellom en Windows-PC og en Mac.

Se hvordan Logitech Flow fungerer på tvers av Windows 10 og Mac. Vis mer

Fem mus, fire tastaturer

I første omgang er det fem mus-modeller som støtter Flow, illustrert i bildet under. I tillegg støttes fire forskjellige tastaturer, K780, K375S, MK850 og K380.

FLOW-MUS: Det er disse fem modellene som støtter Flow i første omgang. De to til venstre er helt nye. Illustrasjon: Logitech
FLOW-MUS: Det er disse fem modellene som støtter Flow i første omgang. De to til venstre er helt nye. Illustrasjon: Logitech Vis mer

Dinside har fått musen MX Master 2S til test, og vil komme tilbake med våre intrykk i en egen artikkel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer