Endelig er de her:Nå kommer elektroniske bøker

Tenk deg å sitte på toget og lese en komplett bok du nettopp kjøpte via Internett! Dette er ikke lenger science fiction: Flere amerikanske selskaper lanserer om kort tid elektroniske bøker som lar deg laste ned bøkene du vil ha og lese dem hvor som helst.

Publisert

Science fiction-forfattere og futurologer har lenge spådd at den elektroniske boka ville komme, og nå begynner spådommene altså å bli virkelighet. Om dette blir slutten på papirbøker skal være usagt, men at fremtidsmenneskene i større grad vil ta i bruk teknologi også for å lese, er hevet over tvil.

Foreløpig er det de to selskapene SoftBook Press Inc. og NuvoMedia Inc. som har konkrete produkter klare. De lanserer henholdsvis Softbook og Rocketbook allerede til høsten.

Begge disse produktene er basert på sort/hvitt skjermer, men om kort tid kommer også selskapet Everybook Inc. med en variant som har fargeskjerm og mer avansert grafikk. Prisen på Softbook er ca. 300 dollar, mens prisen på Rocketbook ikke er fastsatt ennå.

Bøker via Internett

Rocketbook er et konsept som lar deg kjøpe bøkene via Internett. Dataene lastes ned til PCen og overføres til Rocketbook med en seriekabel. Dataene er kodet slik at du ikke kan lese dem utenfor selve enheten, og det sikrer mot piratkopiering.

Rocketbook er på størrelse med en pocketbok, og veier ikke mer enn vel en halv kilo. Skjermen har høy kontrast og mulighet for bakgrunnsbelysning. Kontrasten gjør at du kan bruke den i sterkt lys, og bakgrunnsbelysningen gjør at du også kan bruke den i mørke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer