TEST: Huawei Matebook

Endelig et skikkelig Windows-alternativ til iPad Pro

Den er svært slank og lekker, har en super 12 tommer skjerm og kan kjøre alle Windows-programmene dine.

STOR OG LEKKER: Med en høyoppløst 12-tommer skjerm, glatt aluminiumsinnpakning og tykkelse på 6,9mm, tåler Matebook å bli sammenlignet med de lekreste nettbrettene på markedet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
STOR OG LEKKER: Med en høyoppløst 12-tommer skjerm, glatt aluminiumsinnpakning og tykkelse på 6,9mm, tåler Matebook å bli sammenlignet med de lekreste nettbrettene på markedet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinesiske Huawei har i løpet av de siste årene blitt en av verdens største produsenter av mobiltelefoner, og mange av dem har fått gode skussmål i tester her på Dinside. Nå er de i markedet med et av de aller første Windows 10-baserte nettbrettene som på alle måter tåler sammenligning mot Apples iPad Pro.

Mange likhetstrekk

Det starter allerede med esken. Måten Huawei har pakket inn produktet, kveilet sammen kablene og lagt ved dokumentasjon og adaptere, oser premium - og Apple - lang vei.

Brettet har fått navnet Matebook, veier 655 gram, måler 6,9mm på det tykkeste og har en skjerm på like i underkant av 12 tommer. Det er 0,9 tommer mindre enn den største iPad Pro, som er nøyaktig like tynn - men veier 68 gram mer.

Batteritiden opplyses å være rundt 10 timer med variert bruk, akkurat som iPad Pro. Vår erfaring er imidlertid at dette er et i overkant optimistisk anslag. Under kontinuerlig strømming av video fra YouTube og i strømsparemodus, var det natta etter 389 minutter. Det tilsvarer 6 timer og 29 minutter.

Skjermen har høy oppløsning, nærmere bestemt 2560x1440 piksler. Panelet er av typen IPS og av høy kvalitet, og uansett hvordan du holder brettet vil du kunne betrakte bildet klart og fint.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer