Endelig følger Microsoft standarden

Internet Explorer 8 er ikke veldig langt unna, og nå har Microsoft en gladmelding til webutviklere.

Publisert
Sist oppdatert

Å jobbe som webutvikler er et lite mareritt - websider blir nemlig ofte tegnet opp forskjellig i forskjellige nettlesere, og det har lenge vært Internet Explorer som har tegnet "feil" i forhold til standardene som er definert av w3c.

Men - når cirka 3/4 av verdens nettbrukere sitter med nettleseren fra Microsoft, må det gjøres tilpasninger. Det går derfor med mye ekstra arbeid for å lage nettsider som tegnes likt i alle nettlesere; spesielt hvis den er over gjennomsnittlig avansert. Mange har også ligget litt på latsiden og utviklet nettsider som bare vises riktig i Internet Explorer, selv om nettsiden da egentlig ikke følger en vedtatt standard.

For webutviklere spesielt er det derfor en god nyhet at utviklerne av Internet Explorer 8 nå har sjekket inn kode som gjør at nettleseren vil passere den kravstore ACID 2-testen. Du kan se om din nettleser passerer denne testen ved å sjekke denne siden opp mot denne siden. Hvis de er identiske har du en nettleser som følger det som er av standarder (og det er det svært få som gjør).

Kilde: Channel 9 (link)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer