Endelig kapasitet å snakke om

Ønsker du en bitteliten MP3-spiller med plass til mer enn et par album? Så langt har slike spiller stort sett vært vanskelig å oppdrive, og har dessuten kostet flesk.

Cornice Storage Element veier 15 gram, og måler 5 x 42 x 36 mm.
Cornice Storage Element veier 15 gram, og måler 5 x 42 x 36 mm. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De minste og letteste MP3-spillerne benytter flash-minne for lagring av musikken. Problemet med denne teknikken er at den er dyr, spesielt dersom du ønsker stor kapasitet. Alternativet har vært CD-baserte spillere eller spillere med harddisk, som i praksis betyr både større og tyngre løsninger. Dessuten har bevegelige deler og mekanikk i disse spillerne sine ulemper f. eks under jogging.

Mangedoblet

Nylig har en rekke produsenter av MP3-spillere lansert spillere med 1,5 GB lagringsplass, deriblant iRiver, Philips og Creative. Disse har prislapper som ligger rundt det du så langt har måttet punge ut for MP3-spillere med beskjedne 256 MB flashminne. Philips-spilleren kan du for øvrig lese mer om på DinSide senere denne uken.

I tillegg har både Apple, Creative og andre allerede lansert små spillere med 4 GB kapasitet, og da begynner vi å snakke.

Samme disk

Det er ikke tilfeldig at alle de nevnte enhetene har samme kapasitet. Det skyldes at den bittelille harddisken som benyttes er den samme, den bærer navnet Cornice Storage Element, og er utviklet av det amerikanske selskapet Cornice Inc. Bak selskapet står folk som tidligere hadde sentrale posisjoner i Quantum og Maxtor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.