Test av Apple TV 4K (femte generasjon)

Endelig kom den med støtte for 4K og HDR

En av de klart beste smart-TV-løsningene på markedet har kommet i ny utgave. Bør du løpe og kjøpe?

ENDA BEDRE: Den nye Apple TV har fått støtte for HDR og 4K-oppløst video- og bildemateriale. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ENDA BEDRE: Den nye Apple TV har fått støtte for HDR og 4K-oppløst video- og bildemateriale. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple TV er en liten boks som du kobler til TV-en din, og som gir alle TV-er smartfunksjonalitet. Det betyr for eksempel at du kan laste ned TV-vennlige apper på den, vise bilder og strømme musikk fra mobiltelefonen, få tilgang til haugevis av strømmetjenester på internett, spille spill og mye mer.

Bedre enn smart-TV-en din

Ja, men jeg har jo allerede denne funksjonaliteten i TV-en, vil du kanskje si. Og du har rett. Men etter å ha testet mange TV-er med Android TV, Tizen, Firefox OS og Web OS, som er de dominerende smart-TV-plattformene i dag, er vi ikke i tvil:

Apple TV (fjerde og femte generasjon) er generelt bedre, både når det gjelder utvalget av relevante apper, kvaliteten på dem, hastigheten og brukervennligheten.

Den har imidlertid hatt et par mangler som garantert har skremt mange fra å kjøpe den: Støtte for UHD (4K)-innhold og HDR-materiale (Dolby Vision og HDR10). Både UHD og HDR støttes av majoriteten av nye TV-er.

Nå er imidlertid femte generasjon kommet i butikkene, og omsider er også disse egenskapene på plass - i hvert fall delvis. YouTube støttes fortsatt ikke i 4K, og har du tregere internettlinje enn 25 Mbps, lar ikke(!) iTunes deg kjøpe filmer i 4K-oppløsning, kun strømme. Les mer om dette her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer