Endre mange filer samtidig?

Publisert

Dagens spørsmål

Hei,

Jeg har en del MP3-filer som jeg ønsker å endre filnavn på. Blant annet vil jeg fjerne ”_” (underscore) og STORE BOKSTAVER. Problemet er at det tar veldig lang tid å gjøre dette manuelt. Finnes det et program som kan hjelpe meg med jobben?

Ivar-Johnny

Datadoktoren svarer

Ja, heldigvis. Jeg hadde selv behov for en slik løsning for en tid tilbake, etter å ha gjenopprettet dokumenter fra en sikkerhetskopi. Det viste seg at alle norske tegn i filnavnene hadde blitt erstattet med kryptiske tegn (hvem har vel ikke vært borti yentegnet ¥ ?). Det var temmelig mange filer, og det ville tatt en evighet å rette dette manuelt.

Heldigvis finnes det et gratis program på Internett som gjør jobben: Lupas Rename. Programmet kan brukes for alle filtyper, er meget brukervennlig og jobber med en filmappe om gangen. Lupas Rename er i tillegg meget raskt.

Du har mange muligheter for å endre på filnavnene. Du kan for eksempel bytte ut en tekstbit (som del av et filnavn: for eksempel ”pic” i pic0001, pic0002 osv.) med en annen, kutte ned på antall tegn, sette stor forbokstav, nummerere og mye mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer