Windows 10 Sun Valley

Endrer de kjente Windows-ikonene

Slik blir Windows 10 i høst.

WINDOWS 10: Her er de nye ikonene med Windows-temaet satt til henholdsvis lyst og mørkt. Midtstilte ikoner er ikke en del av oppdateringen, men er noe undertegnede har aktivert med appen Taskbar X. Foto: Skjermdump

WINDOWS 10: Her er de nye ikonene med Windows-temaet satt til henholdsvis lyst og mørkt. Midtstilte ikoner er ikke en del av oppdateringen, men er noe undertegnede har aktivert med appen Taskbar X.

Foto: Skjermdump

Vis mer
Publisert

Etter en noe lunken mottakelse for Windows 8, gikk Microsoft tilbake til tegnebrettet under utviklingen av Windows 10. De har rettet de største problemene flere hadde med Windows 8, men tieren føles fortsatt ikke helt ferdig med tanke på et unisont brukergrensesnitt gjennom hele operativsystemet.

Oppfriskingen av Windows 10 har blant annet ført til nye Office-ikoner, samt at de fleste Microsoft-appene har fått et nytt uttrykk, og nå ser det ut til at Microsoft tar fatt på Windows Filutforsker, som det egentlig ikke har skjedd stort med de siste årene.

Tester designendringer

I en oppdatering til Windows-testerne denne uka, dukket det nemlig opp nye ikoner i Filutforsker. Ikonene for Bilder, Musikk, Skrivebord, Nedlastinger, Video og Dokumenter har fått en skikkelig overhaling og er av den fargerike sorten.

Windows C:-disken har også fått et nytt ikon og det samme har ikonene i venstremargen, samt papirkurven.

Under kan du se hvordan utseendet i Windows Filutforsker er blitt oppdatert denne uka med «gammel» til høyre og ny til venstre.

Sun Valley

De oppdaterte Windows-ikonene er en del av en større overhaling til brukergrensesnittet som Microsoft jobber med, og som forventes å bli tilgjengelig for Windows 10-brukerne gjennom en oppdatering i høst.

Oppdateringen går under kodenavnet «Sun Valley» og skal forene brukergrensesnittet i Windows 10 med et mer moderne og konsistent uttrykk over hele linja.

Merk dog at ikonendringen er fortsatt på teststadiet og kan bli endret frem mot lansering.

Flere ting kommer

Av andre forbedringer til Windows 10 du kan vente å se i året, er avrundende hjørner, både i apper og kontekstmenyer, samt at både startmenyen og handlingssenteret blir oppdatert ytterligere.

Ifølge Windows Latest kan du forvente en «flytende» startmeny som ikke går i ett med oppgavelinja. Windows Central skriver dog at brukere kan velge hvilken de vil bruke under innstillinger.

For eksempel kan du vente å se elementer fra Windows 10X, som også ventes i løpet av året, dryppe over til Windows 10. Blant annet vil handlingssenteret bli mer tilsvarende det i Windows 10X.

Handlingssenteret i Windows 10X kommer trolig til å bli tilsvarende i Windows 10. Foto: Skjermdump/Windows Central
Handlingssenteret i Windows 10X kommer trolig til å bli tilsvarende i Windows 10. Foto: Skjermdump/Windows Central Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer