Endres radikalt

Nå kommer kunstig intelligens til Googles søkemotor.

BLIR NY: Verdens mest besøkte nettside gjennomgår sin mest radikale endring på 25 år. Foto: Google / YouTube
BLIR NY: Verdens mest besøkte nettside gjennomgår sin mest radikale endring på 25 år. Foto: Google / YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folkene i Google har nok klødd seg i hodet etter at OpenAI lanserte ChatGPT i november i fjor. Hvordan skulle de møte den plutselige konkurransen på et område de har dominert i årevis på.

Denne uka fikk vi svaret. Da Googles årlige utviklerkonferanse I/O ble sparket i gang onsdag, viste de fram den neste evolusjonen innen Google-søk.

Det anerkjente teknologinettstedet The Verge omtaler det som den mest radikale endringen av det som er verdens mest besøkte nettside på 25 år.

Lanserer «Search Generative Experience»

Som ventet vil søkegiganten ta i bruk kunstig intelligens i en ny versjon av søkemotoren. Under presentasjonen påpekte de riktignok at KI allerede har vært en del av søket lenge, men nå blir det mer synlig enn det har vært tidligere.

Det nye Google-søket vil imidlertid ikke forvandles til en ren snakkerobot som ChatGPT eller My Ai. Søkeresultatene vil imidlertid se merkbart annerledes ut enn de har gjort til nå.

Når du taster inn et spørsmål i søkefeltet, vil du automatisk få opp et sprettoppvindu med et KI-generert svar i tillegg til de vanlige søkeresultatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.